Svarbiausią Egipto krikščionių katedrą sudrebino sprogimas, žuvo 25 žmonės

Per sprogimą netoli Kairo koptų katedros sekmadienį žuvo 25 žmonės ir dar 35 buvo sužeisti. Tai jau antrasis išpuolis, sudrebinantis Egipto sostinę per pastarąsias dvi dienas, skelbia AP.

Išpuolio aukų skaičius auga.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Išpuolio aukų skaičius auga.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-12-11 11:49, atnaujinta 2018-02-09 23:20

Egipto naujienų agentūra MENA pranešė, kad užpuolikas įmetė sprogmenį į koplyčią šv. Morkaus katedroje – pagrindiniuose Egipto krikščionių ortodoksų maldos namuose.

Liudininkai teigė, kad po sprogimo ant žemės koplyčioje mėtėsi daug kruvinų klauptų ir stiklo šukių, o žmonės garsiai verkė. 

„Mačiau daug kūnų, tarp jų daug moterų, gulinčių ant suolų. Buvo baisus vaizdas“, – pasakojo po sprogimo į koplyčią atbėgęs katedros darbuotojas Attiya Mahrous.

Dėl sekmadienio išpuolio nė viena grupuotė dar neprisiėmė atsakomybės, tačiau jos braižas primena islamistus, kurie kovoja su prezidento Abdelio Fattah el-Sissi valdžia.

Penktadienį šeši policininkai buvo nužudyti per sprogdinimą viename patikros poste netoli mečetės. Spėjama, kad tai padarė su uždrausta Musulmonų draugija susijusi grupuotė.

Būdamas gynybos ministru A.F.el-Sissi vadovavo 2013-aisiais įvykdytam valdžios perversmui, per kurį perėmė valdžią iš išrinkto Musulmonų brolijos atstovo Mohammedo Morsi.

Nuo to laiko islamistų kovotojai surengė aibę išpuolių prieš krikščionis koptus. Ši religinė grupė sudaro apie dešimtadalį šalies populiacijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.