Stebėtojai: sukilėliai netrukus praras Alepą

Sirijos sukilėliai, stebėtojų

Nuo karinės operacijos pradžios, stebėsenos biuro teigimu, iš sukilėlių kvartalų pabėgo apie 130 000 civilių.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Nuo karinės operacijos pradžios, stebėsenos biuro teigimu, iš sukilėlių kvartalų pabėgo apie 130 000 civilių.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 12, 2016, 4:24 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 11:04 PM

„Kova dėl Alepo baigiasi“, – pirmadienį pareiškė Didžiojoje Britanijoje įsikūrusio Sirijos žmogaus teisių stebėsenos biuro (SOHR) direktorius Ramis Abdelas Rahmanas.

Tai esą „tik trumpo laiko klausimas“. R.A.Rahmanas kalbėjo apie „visišką sukilėlių krachą“, informuoja agentūra AFP.

Jo duomenimis, sukilėliai pasitraukė iš ypač stipriai saugomo Bustan al Kasro rajono. Teigiama, kad jie šiuo metu kontroliuoja tik nedidelę teritoriją rytiniame Alepe.

Prieš tai Sirijos kariuomenės atstovas pareiškė, kad vyriausybiniai daliniai kovoje dėl Alepo tikisi greito sprendimo. Alepas dar visai neseniai buvo padalytas į vyriausybės kontroliuojamą vakarinę ir sukilėlių valdomą rytinę dalį.

Lapkričio viduryje kariuomenė pradėjo didelį puolimą Alepui visiškai atsikovoti. Nuo karinės operacijos pradžios, stebėsenos biuro teigimu, iš sukilėlių kvartalų pabėgo apie 130 000 civilių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.