Pasityčiojimas Sirijoje – Rusijos kariams skirtas kalendorius sukėlė triukšmą

[[ge:lrytas:lrytas:746729]]

Kalendorius, kuriame vaizduojamos moterys iš karo nuvargintos Sirijos miestų, šį savaitgalį bus įteiktas Rusijos kariams Sirijoje.<br>„Scanpix“ nuotr.
Kalendorius, kuriame vaizduojamos moterys iš karo nuvargintos Sirijos miestų, šį savaitgalį bus įteiktas Rusijos kariams Sirijoje.<br>„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 16, 2016, 7:39 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 10:09 PM

Pastarąsias savaites apsiaustas Sirijos Alepo miestas išgyvena nuožmius bombardavimus ir susiduria su maisto trūkumu, todėl kalendorius sulaukė kritikos už „masinių žudynių gyrimą“.

Kalendoriuje nufotografuotos moterys dėvi tradicinius Rusijos galvos apdangalus, o šalia jų nuotraukų pateikiamos citatos. Kai kuriose citatose giriamas Rusijos karių buvimas Sirijoje ir giriamos Rusijos kariuomenės pastangos.

Vienoje citatoje, kuri pateikta šalia 2017 metų rugpjūčio mėnesio merginos kalendoriuje, teigiama: „Palmyros likimas jūsų rankose“, o gruodžio mėnesio nuotraukoje rašoma: „Aš saugi, kai mano žemė yra jūsų kontroliuojama“.

Kalendoriaus išnašose pateikiama, kad projektą finansavo Rusijos jaunimo sąjunga, turinti ryšių su Kremliumi.

Propagandinė Kremliaus kontroliuojama televizija „Russia Today“ tikina, kad iš Alepo sklindantys pasakojimai apie kenčiančius civilius – Vakarų išsigalvojimai, o iš tikrųjų sirai esą džiaugiasi sulaukę išvaduotojų – režimo, kuris garsėja kraugeriškumu, kariuomenės.

Rytų Alepe sukilėliai įsikūrė 2012 metais, o pernai Sirijos vyriausybės pajėgų kontrolė mieste buvo visai nusilpusi, kol į konfliktą neįsitraukė Rusija.

Maskvos antskrydžiai persvėrė konfliktą B.al-Assado pajėgų naudai, o nuo lapkričio 21-osios pradėtas sausumos puolimas leido perimti visus opozicijos turėtus Alepo rajonus.

Alepo atsiėmimas yra didžiausia iki šiol pasiekta B.al-Assado pergalė penkerius metus besitęsiančiame pilietiniame kare. Buvęs komercinis centras ir antras pagal dydį Sirijos miestas laikomas svarbiu susisiekimo su Turkija keliu. Tiesa, mieste vis dar yra įstrigę šimtai žmonių.

Nuo 2011 metais prasidėjusio konflikto Sirijoje, kai šalies gyventojai sukilo prieš B. al-Assado režimą, pradžios jau žuvo daugiau nei 310 tūkst. žmonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.