Sirijoje užpulti autobusai, važiavę į Alepą išvežti civilių

Sirijos sukilėliai užpuolė ir padegė kelis autobusus, kurie buvo pasiųsti į šiitu kaimus Idlibo provincijoje. Konvojus važiavęs į Fuają ir Kefrają buvo užpultas sukilėlių.

Sekmadienį autobusai jau įvažiavo į kelis rajonus, prižiūrint Tarptautiniam Raudonojo Kryžiaus ir Raudonojo pusmėnulio Komitetui.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Sekmadienį autobusai jau įvažiavo į kelis rajonus, prižiūrint Tarptautiniam Raudonojo Kryžiaus ir Raudonojo pusmėnulio Komitetui.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 18, 2016, 3:44 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 9:55 PM

Į Alepą sekmadienį pradėjo važiuoti autobusai, kuriais bus atnaujintas civilių ir sukilėlių evakavimas iš miesto, pranešė oficialioji Sirijos žiniasklaida.

Evakavimas buvo sustabdytas penktadienį, kai per parą jau tūkstančiai žmonių išjudėjo iš sukilėlių anklavo pagal sutartį, kad valdžia visame mieste atitenka šalį valdančiajam režimui.

Sekmadienį autobusai jau įvažiavo į kelis rajonus, prižiūrint Tarptautiniam Raudonojo Kryžiaus ir Raudonojo pusmėnulio Komitetui.

Pagrindinė kliūtis evakavimo operacijai atnaujinti buvo nesutarimai dėl dviejų šiitų kaimų, Fuajos ir Kafrajos, gyventojų evakavimo; šie kaimai Sirijos šiaurės vakaruose yra sukilėlių apsupti.

Sukilėlių atstovas naujienų agentūrai AFP sekmadienį sakė, kad esama naujo susitarimo dėl evakavimo dviem fazėmis.

„Per pirmąją fazę išvyks pusė apsuptame Alepe esančių žmonių, lygiagrečiai bus evakuota 1250 gyventojų iš Fuajos“, – sakė jis.

Pasak Jungtinių Tautų, opozicijos kontroliuotoje Alepo dalyje yra įstrigę apie 40 tūkst. žmonių.

„Per antrąją fazę iš Kafrajos išvyks 1250 žmonių, tuo pačiu metu evakuojant Alepe likusius žmones“, – pridūrė šis sukilėlių atstovas.

Dar 1500 žmonių iš Fuajos ir Kafrajos bus išvežta vėliau, kartu su Zabadanio ir Madajos gyventojais; šie du sukilėlių užimti miestai yra režimo pajėgų apsupti Damasko provincijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.