Ataką išgyvenusi liudininkė: „Vos už kelių žingsnių sunkvežimis traiškė žmones“

Berlyne gyvenanti ir fotografo asistente dirbanti ukrainietė Ana portalui lrytas.lt pasakojo vos per plauką išvengusi mirties. Teroristinės atakos metu ji su vyru vaikščiojo Kalėdų mugėje ir vos nepakliuvo po sunkvežimio ratais.

Visa Vokietija šiandien gedi Berlyno atakos aukų.<br>AP nuotr.
Visa Vokietija šiandien gedi Berlyno atakos aukų.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 20, 2016, 6:32 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 9:32 PM

„Su vyru po darbo nusprendėme apsilankyti mugėje. Vaikštinėjome, apie nieką per daug negalvojome. Tuomet priėjome prie vienos prekyvietės nusipirkti maisto,- pasakojo moteris. – Kaip tik tuo metu pamatėme, kad tiesiai į mus skrieja didžiulis sunkvežimis. Jis lėkė beprotišku greičiu. Būdamas netoli mūsų jis apsisuko ir lėkė tiesiai į mugės vidurį, į žmonių minią.“

Moteris pasakojo, kad išsigelbėti pavyko, nes tuo metu pora stovėjo ne šalia kelio, o kiek atokiau – prie prekyvietės.

„Jeigu būtume vos per kelis žingsnius toliau nuo jos, nebūtume likę gyvi. Visi žmonės, kurie buvo netoli mūsų, pateko po sunkvežimio ratais ir žuvo“, – drebančiu balsu pasakojo ukrainietė.

Ataką išgyvenusi berlynietė tikino, kad viskas įvyko per kelias minutes.

„Niekas nieko nesuvokė. Niekas net nerėkė. Mes irgi nesuvokėme, kas vyksta. Su vyru apsižiūrėjome, ar nesame sužeisti. Laimei, nepatyrėme jokių sužalojimų, – sakė iš Krymo kilusi moteris. – Sunkvežimis tiesiog pervažiavo žmones. Pasigirdo vaikų verksmai. Išvydome kraupų vaizdą – žmonės gulėjo ant žemės.“

Moteris neturi jokių abejonių, kad sunkvežimis buvo tikslingai nukreiptas į žmonių minią. Atrodė, kad sunkvežimį vairavęs žmogus specialiai padidino greitį prieš įsirėždamas į žmones.

„Kiek žmonių tuo metu buvo mugėje, pasakyti sunku. Tačiau jų buvo tikrai daug. Visi patyrė didžiulį šoką, žvalgėsi, bandė suprasti, kas įvyko. Niekas net nesišaukė pagalbos, – pirmadienio vakaro įvykius prisiminė ukrainietė. – Prisimenu tik, kad mačiau vyrą, kuris buvo kruvinu veidu ir bandė atsistoti nuo žemės. O vėliau atvyko policijos pareigūnai. Nenorėjome pasilikti įvykio vietoje, todėl stengėmės kuo greičiau iš ten dingti. Tie, kas galėjo eiti, taip pat stengėsi pabėgti iš mugės.“

Fotografo asistente dirbanti Ana pasakojo, kad dieną po išpuolio visi jautė baimę.

„Pirma mintis, pamačius įvykį savo akimis, kad tai – teroristinis išpuolis. Dabar baisu, nes suvokėme, kad tai gali įvykti bet kada ir bet kur. Tai, kas įvyko, yra siaubinga“, – sakė Ana.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.