Paaiškėjo netikėti faktai apie pareigūną, kuris nušovė Rusijos ambasadorių

Rusijos žiniasklaida skelbia naujus faktus apie Turkijos policijos pareigūną Mevlutą Mertą Altintasą, kuris pirmadienį vakare nušovė Rusijos ambasadorių Andrejų Karlovą. Paaiškėjo netikėtas faktas – pasirodo, vyras praėjusią savaitę saugojo pačią Rusijos ambasadą, kai prie jos vyko protestai dėl padėties Alepe.

Ambasadorių nužudęs M.M.Altintasas anksčiau saugojo Rusijos ambasadą.<br>lrytas.lt fotomontažas, AP ir AFP/“Scanpix“ nuotr.
Ambasadorių nužudęs M.M.Altintasas anksčiau saugojo Rusijos ambasadą.<br>lrytas.lt fotomontažas, AP ir AFP/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 20, 2016, 4:16 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 9:34 PM

Nusikaltimo dieną M.M.Altintasas buvo pasiėmęs laisvadienį ir užsakė kambarį viešbutyje. Šis buvo netoli Ankaros šiuolaikinio meno centro.

Liudininkų teigimu, M.M.Altintasas užėjo į Ankaroje vykusioje nuotraukų parodą „Rusija, kaip ją mato Turkija“. Jis buvo apsirengęs kostiumą ir palaikytas vienu apsaugos darbuotojų.

Nors metalo detektoriai aptiko M.M.Altintaso turėtą pistoletą, jam buvo leista patekti į parodą, kai jis parodė savo policininko pažymėjimą.

Tačiau netrukus M.M.Altintasas paleido 11 šūvių, kurių aštuoni pataikė į Rusijos diplomatą. A.Karlovas buvo išgabentas į ligoninę, tačiau dėl patirtų sužalojimų mirė. Nors ambasadorius lankėsi parodoje, vien dėl jo nebuvo sustiprintas saugumas.

Be A.Karlovo nukentėjo dar trys parodos lankytojai. O Turkijos teisėsauga suėmė septynis įtariamuosius: M.M.Altintaso tėvus, seserį, kambarioką ir dar tris smogiko giminaičius.

Į Ankarą antradienį atskrido 18 Rusijos tyrėjų, kurie pagelbės turkams vykdant kriminalinį tyrimą.

O Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas bei Turkijos lyderis Recepas Tayyipas Erdoganas aiškino, kad išpuolis buvo provokacija, kurios tikslas – sugadinti santykius tarp abiejų šalių ir taip užkirsti kelią taikos procesui Sirijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.