Po dviejų savaičių pertraukos Irako pajėgos atnaujino Mosulo puolimą

Kovoje dėl Mosulo miesto Irako

Irako kariai atnaujino Mosulo puolimą.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Irako kariai atnaujino Mosulo puolimą.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-12-29 15:43, atnaujinta 2018-02-09 20:16

Mosulas nuo 2014 metų yra kontroliuojamas džihadistų, jis laikomas paskutiniuoju IV bastionu Irake. Kartu su savo sąjungininkais Irako kariuomenė spalį pradėjo Mosulo puolimą ir nuo tada užėmė daug aplink Mosulą esančių kaimų.

Tačiau sunkiausia operacijos dalis yra mūšis dėl pačio didmiesčio, mūšiai gatvėse čia kelia didelę riziką. Be to, sąjungininkams tenka kovoti su džihadistais, įsimaišiusiais tarp civilių. Kai kurie miesto kvartalai į rytus nuo Tigro, kariuomenės duomenimis, jau užimti.

Pastaruoju metu puolimas buvo įstrigęs. Pasak Irako kariuomenės, to priežastis buvo blogas oras ir IV džihadistų pasipriešinimas. Žmogaus teisių organizacija „Human Rights Watch“ pareiškė, kad IV kovotojai, traukdamiesi iš miesto, žudo civilius, kurie nenori prie jų prisijungti.

Iš viso mūšyje dėl Mosulo dalyvauja 100 tūkst. Irako armijos karių, kurdų daliniai ir šiitų kovotojai, konsultuojami JAV kariškių. Puolimą remia Vakarų ir sąjungininkų oro antskrydžiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.