„Amnesty International“: kalėjime Sirijos režimas pakorė 13 tūkst. žmonių

Tarptautinė nevyriausybinė

Organizacija kaltina režimą vykdžius masinio naikinimo politiką.<br>AP asociatyvi nuotr.
Organizacija kaltina režimą vykdžius masinio naikinimo politiką.<br>AP asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 7, 2017, 7:26 AM, atnaujinta Apr 10, 2017, 3:15 PM

Organizacija kaltina režimą vykdžius masinio naikinimo politiką, praneša naujienų agentūra AFP.

„Amnesty International“ paskelbta ataskaita, pavadinimu „Žmonių skerdykla: masiniai korimai ir naikinimas Saidnajos kalėjime“, remiasi 84 liudininkų, tarp jų – kalėjimo prižiūrėtojų, kalinių ir teisėjų, pasakojimais.

Ataskaitoje teigiama, kad 2011-2015 metais maždaug 50 žmonių grupės mažiausiai kartą per savaitę būdavo išvedamos iš kamerų, žmonės buvo teisiami savavališkuose teismuose, mušami, o tuomet – pakariami. Egzekucijos vykdavo vidury nakties, visiškai slaptai.

Viso proceso metu kaliniai būdavo laikomi užrištomis akimis, todėl nežinodavo, kas tiksliai jų laukia.

Organizacijos teigimu, tokie metodai prilygsta karo nusikaltimams ir nusikaltimams žmogiškumui. Negana to, tikėtina, kad jie taikomi ir toliau.

Per 30 kilometrų į šiaurę nuo Damasko nutolęs Saidnajos kalėjimas yra vienas didžiausių sulaikymo centrų šalyje. Šalies kariuomenės vadovaujamame kalėjime laikoma tūkstančiai kalinių.

„Amnesty International“ Sirijos vyriausybę kaltina vykdžius „naikinimo politiką“, nes kaliniai būdavo nuolatos kankinami, jiems neduodama maisto, vandens ir nesuteikiama medicininė pagalba.

„Šioje ataskaitoje aprašyti siaubingi dalykai atskleidžia slaptą, monstrišką kampaniją, kurią vykdyti leista iš aukščiausių Sirijos valdžios sluoksnių. Šios kampanijos tikslas – sutriuškinti bet kokį Sirijos gyventojų pasipriešinimą“, – sakė Lin Maluf (Lynn Maalouf), „Amnesty International“ Beiruto padalinio direktoriaus pavaduotoja tiriamajai veiklai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.