Švedijos žvalgyba atpažino šalyje veikiančius užsienio šnipus

Švedijos karinės žvalgybos tarnyba pranešė nerimauti verčiančios informacijos. Švedijoje atpažinti žmonės, kurie turi ryšių su užsienio žvalgybos institucijomis, skelbia „The Local“.

Švedijoje veikia užsienio šnipai.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Švedijoje veikia užsienio šnipai.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 25, 2017, 10:07 AM, atnaujinta Apr 9, 2017, 2:17 AM

Kasmetinėje ataskaitoje Švedijos karinė žvalgybos tarnyba pabrėžė, kad įtariami šnipai „be pagrįstų priežasčių lankėsi ir tyrinėjo vietoves, kurios svarbios Švedijos nacionaliniam saugumui“.

Karinės žvalgybos tarnybos saugumo biuro vadovo padėjėjas Janas Kinnanderis tvirtino, kad jiems pavyko sužinoti šių įtariamų šnipų tapatybės.

Žvalgybos tarnybos ataskaitoje rašoma, kad užsienio šalys vis labiau rizikuoja, jog pasiektų užsibrėžtus tikslus, o žvalgybos operacijos nuolatos didėja. Tiesa, nebuvo minima, kurių šalių piliečiai šnipinėjo Švedijoje.

Karinės žvalgybos tarnybos direktorius Gunnaras Karlssonas 2016 metų gruodį perspėjo, kad Rusija Švedijoje vykdė kibernetines atakas ir įtakos skleidimo operacijas: „Buvo bandoma skleisti melagingą informaciją, iškraipyti tiesą ir suteikti daugiau svorio vieniems, o ne kitiems argumentams – tada sudėtinga aiškiai suvokti, kas vyksta.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.