Izraelyje nukrito iš Egipto paleista raketa, pareigūnai uždarė sienos perėją

Izraelyje pirmadienį nukrito iš Egipto Sinajaus pusiasalio paleista raketa, be to, izraeliečių pareigūnai dėl grėsmės saugumui uždarė vieną sienos perėją.

Sinajuje atostogaujantiems izraeliečiams bus leista sugrįžti, bet kitiems savaitę nebus leidžiama įvažiuoti per Tabos perėją.<br>AP nuotr.
Sinajuje atostogaujantiems izraeliečiams bus leista sugrįžti, bet kitiems savaitę nebus leidžiama įvažiuoti per Tabos perėją.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 10, 2017, 1:36 PM, atnaujinta Apr 14, 2017, 3:53 AM

Incidentas dėl raketos, per kurį niekas nebuvo sužeistas ir didelės žalos nebuvo padaryta, įvyko vos kelios valandos prieš savaitę truksiančios žydų Paschos pradžią leidžiantis saulei.

„Raketa buvo paleista iš Sinajaus pusiasalio ir pataikė į Eškolo regiono tarybą, – sakoma Izraelio armijos pareiškime, paminint rajoną šalies pietuose. – Apie sužeidimus nepranešta.“

Anksčiau pirmadienį Izraelis žengė retą žingsnį ir dėl padidėjusios grėsmės saugumui uždarė svarbią sienos perėją į Egiptą.

Sinajuje atostogaujantiems izraeliečiams bus leista sugrįžti, bet kitiems savaitę nebus leidžiama įvažiuoti per Tabos perėją, sakoma premjero biuro pareiškime.

Izraelis sekmadienį atnaujino savo perspėjimą nevykti į Sinajų, atkreipdamas dėmesį į tą pačią dieną įvykdytus islamistų sprogdinimus Egipto bažnyčiose, nusinešusius mažiausiai 44 žmonių gyvybes.

Vasario mėnesį iš Sinajaus į Izraelį buvo paleista raketų salvė, atsakomybę prisiėmė džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“ (IV) padalinys Sinajuje.

Tai buvo pirmas kartas nuo 2015 metų, kai į Izraelį buvo paleistos raketos iš Egipto. IV Sinajuje vykdo kruviną sukilimą prieš Egipto saugumo pajėgas, bet retai bando atakuoti Izraelį.

Egiptas ir Jordanija yra vienintelės arabų valstybės, pasirašiusios taikos susitarimus su žydų valstybe.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.