Baltarusija Lietuvai įteikė notą – kaltina pažeidus šalies oro erdvę

Šeštadienį Baltarusijos Užsienio reikalų ministerija išplatino pranešimą, kuriame teigė, kad Lietuvos ambasadoriui Baltarusijoje Andriui Pulokui buvo įteikta nota, jis iškviestas į šalies Užsienio reikalų ministeriją.

Baltarusija kaltina Lietuvą įvykdžius oro erdvės pažeidimą.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Baltarusija kaltina Lietuvą įvykdžius oro erdvės pažeidimą.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, lrytas.lt

Apr 22, 2017, 2:20 PM, atnaujinta Apr 25, 2017, 9:34 PM

Lietuvos diplomatas buvo iškviestas į Baltarusijos užsienio reikalų ministeriją, kur jam buvo įteikta nota su kaltinimais, jog balandžio 19-ąją 13 val. 40 min. buvo užfiksuotas Baltarusijos oro erdvės pažeidimas, kurį įvykdė Lietuvos Respublika.

„Balandžio 22 dieną į Baltarusijos Respublikos užsienio reikalų ministeriją buvo iškviestas Lietuvos Respublikos pasiuntinys Andrius Pulokas. Susitikimo metu Lietuvos diplomatinės misijos vadovui buvo įteikta nota, kurioje Baltarusija išreiškia protestą dėl užfiksuoto lietuvių orlaivio (įvykdyto) Baltarusijos Respublikos valstybinės sienos pažeidimo fakto“, – šeštadienį pranešė ministerijos spaudos tarnyba.

Dokumente teigiama, kad orlaivis įskrido 8 km gilyn į Baltarusijos teritoriją ir apsisuko. Visą laiką, kol jis buvo Baltarusijos oro erdvėje, jį kontroliavo priešlėktuvinės gynybos sistemos.

Pranešime pažymima, kad pažeidimas buvo užfiksuotas balandžio 19 dieną 13 val. 40 minučių. Orlaivis į Baltarusijos teritoriją įskrido iki 8 km, o 13 val. 43 min. apsisuko ir išskrido iš Baltarusijos oro erdvės.

Ambasadoriui A.Pulokui buvo pranešta, jog Baltarusijos užsienio reikalų ministerija laukia Lietuvos pasiaiškinimo dėl incidento.

Koks orlaivis pažeidė Baltarusijos oro erdvę, ministerijos pranešime nesakoma.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.