JAV patvirtino padengsianti priešraketinės gynybos sistemos dislokavimo išlaidas

Pietų Korėja paskelbė, kad Jungtinės Valstijos patvirtino prisiimsiančios priešraketinės gynybos sistemos THAAD dislokavimo kaštus. Prieš kelias dienas JAV prezidentas Donaldas Trumpas buvo pareiškęs, kad tai Seulas turėtų padengti milijardo dolerių išlaidas, praneša "Reuters".

Dislokuoti THAAD sistemą nuspręsta dėl Šiaurės Korėjos keliamos grėsmės.<br> "Reuters"/"Scanpix" nuotr.
Dislokuoti THAAD sistemą nuspręsta dėl Šiaurės Korėjos keliamos grėsmės.<br> "Reuters"/"Scanpix" nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 30, 2017, 2:34 PM

Interviu naujienų agentūrai "Reuters" D.Trumpo ketvirtadienį išsakyti komentarai, kad jis norėtų, jog už THAAD dislokavimą sumokėtų Seulas, nustebino Pietų Korėją ir iškėlė klausimų dėl JAV vadovo įsipareigojimo dvišaliam aljansui.

"Nacionalinio saugumo patarėjas McMasteris paaiškino, kad naujausius pareiškimus prezidentas Trumpas padarė bendrame kontekste, atsižvelgdamas į JAV visuomenės lūkesčius dėl gynybos išlaidų naštos pasidalijimo su sąjungininkais", - teigiama Pietų Korėjos Mėlynųjų rūmų išplatintame pranešime. Jame taip pat priduriama, kad šis pokalbis įvyko H.R.McMasterio prašymu.

Priešraketinės gynybos sistemos dislokaciją JAV pradėjo trečiadienį: tuomet į Pietų Korėją buvo atgabenti pirmieji jos komponentai.

Dislokuoti THAAD sistemą nuspręsta dėl Šiaurės Korėjos keliamos grėsmės. Tam priešinasi Kinija ir Rusija. Pekinas skydą laiko pavojumi regiono saugumui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.