Prasidėjus ramadanui surengti kruvini išpuoliai Afganistane

Prasidėjus musulmonų pasninko mėnesiui ramadanui, Afganistane per išpuolius žuvo dešimtys žmonių. Pasak tarnybų, šeštadienį Chosto provincijoje šalies rytuose savižudis detonavo užminuotą automobilį. Per šį išpuolį netoli futbolo aikštės prie karinės bazės žuvo mažiausiai 14 žmonių ir aštuoni buvo sužeisti, praneša agentūra „Reuters“. 

Vakarų remiama vyriausybė Afganistane kovoja ir prieš radikalų islamo Talibaną, ir prieš „Islamo valstybės“ (IV) ekstremistus.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Vakarų remiama vyriausybė Afganistane kovoja ir prieš radikalų islamo Talibaną, ir prieš „Islamo valstybės“ (IV) ekstremistus.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 27, 2017, 2:22 PM

Be to, šiaurės vakarinėje Badgiso provincijoje sukilėliai atakavo saugumo pajėgas. Per mūšius žuvo 22 sukilėliai, 8 civiliai ir 6 saugumo pajėgų nariai, sakė provincijos vyriausybės atstovas. Dar 33 kovotojai ir 17 civilių buvo sužeisti. 

Vakarų remiama vyriausybė Afganistane kovoja ir prieš radikalų islamo Talibaną, ir prieš „Islamo valstybės“ (IV) ekstremistus. Talibai praėjusiomis savaitėmis suaktyvino savo atakas. 

Rasa Strimaitytė 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.