JAV senatorius: Vladimiras Putinas – pavojingesnis net už teroristus

JAV senatorius Johnas McCainas pareiškė, kad pačią didžiausią grėsmę pasauliui kelia Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas. Anot senatoriaus, Rusijos lyderis yra net pavojingesnis už džihadistų judėjimą „Islamo valstybė“ (IV), rašo „The Guardian“.

 Pasak JAV senatoriaus J.McCaino, V.Putinas yra pavojingesnis net už „Islamo valstybę“.<br> lrytas.lt montažas, AFP, „Reuters“ ir „Sputnik“/„Scanpix“ nuotr.
 Pasak JAV senatoriaus J.McCaino, V.Putinas yra pavojingesnis net už „Islamo valstybę“.<br> lrytas.lt montažas, AFP, „Reuters“ ir „Sputnik“/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 29, 2017, 3:35 PM, atnaujinta May 29, 2017, 3:50 PM

J.McCaino nuomone, Rusijos vadovas V.Putinas kelia didžiausią įmanomą grėsmę visos planetos saugumui: „Manau, kad jis yra pirma ir pati svarbiausia grėsmė, žymiai didesnė už IV.“

Pasak senatoriaus, nors IV „daro baisus dalykus, rusai bandė sunaikinti demokratijos pamatus – paveikti JAV prezidento rinkimų rezultatą“. Tiesa, J.McCainas pabrėžė nemanąs, kad Kremliui būtų pavykę pakreipti rezultatą norima linkme.

J.McCainas taip pat kaltino Rusiją bandymais daryti įtaką Prancūzijos rinkimams ir „nepriklausomos Ukrainos sukapojimu“. Tai – priežastys, kodėl V.Putinas yra pavojingas.

Senatorius prisipažino, kad kartais yra priverstas jaudintis dėl tarptautinio saugumo, kai JAV dabar valdo prieštaringai vertinamas prezidentas Donaldas Trumpas. 

Tačiau J.McCainas pabrėžė, kad prezidentas turi pajėgią nacionalinio saugumo komandą ir „didžiąją laiko dalį klauso jos patarimų“.

Be to, senatoriui J.McCainui nerimą kelia kalbos apie tai, kad D.Trumpo žentas tariamai bandė įkurti slaptą ryšio liniją su Maskva dar iki inauguracijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.