Nepasitvirtinus įtarimams dėl terorizmo grėsmės Vokietijos roko festivalis bus tęsiamas

Didžiausias Vokietijoje roko festivalis, kurio dalyviai penktadienį buvo evakuoti dėl potencialios „teroro grėsmės“, bus tęsiamas, nes įtarimai nepasitvirtino, šeštadienį pranešė organizatoriai.

 AP nuotr.
 AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 2, 2017, 11:50 PM, atnaujinta Jun 3, 2017, 4:19 PM

Policija nurodė baigusi tikrinimus sporto komplekse netoli pietvakarinio Koblenco miesto, kur vyksta trijų dienų muzikos festivalis „Rock am Ring“.

Numatoma, kad šiame renginyje, vyksiančiame iki sekmadienio, apsilankys apie 90 tūkst. žmonių.

Penktadienį festivalis buvo evakuotas dėl terorizmo grėsmės. Evakuota apie 80 tūkst. festivalio lankytojų. 

Festivalio organizatoriai socialiniuose tinkluose  paskelbė, kad bendradarbiaujant su pareigūnais renginys yra laikinai nutraukiamas ir visų dalyvių prašoma ramiai pasitraukti į saugią zoną.

Dėl kilusios grėsmės Britų atlikėjai „Bastille“ savo „Twitter“ paskyroje paskelbė, kad festivalyje nekoncertuos.

 

Festivalis „Rock am Ring“, vykstantis garsiame sporto komplekse „Nuerburgring“ netoli vakarinio Niurnbergo miesto kasmet jis pritraukia dešimtis tūkstančių žmonių.

„Saugumas yra prioritetas, o bet kokio pavojaus festivalio dalyviams turi būti kiek įmanoma vengiama, todėl buvo priimtas sprendimas šiandienai sustabdyti festivalį“, – tikino policija laikinai nutraukusi festivalį. Daugiau detalių nebuvo paskelbta.

Po gegužės 22 dieną įvykdyto sprogdinimo Anglijos šiauriniame Mančesterio mieste, kai buvo susprogdinta bomba per popmuzikos žvaigždės Arianos Grande koncertą, „Rock am Ring“ apsaugą jau anksčiau buvo nuspręsta sustiprinti ir buvo papildomai nusamdyta 1,2 tūkst. apsaugininkų.

Pernai šį festivalio programą sutrikdė smarki audra: dešimtys žmonių nukentėjo nuo žaibo smūgio.

Vokietija tebetaiko griežtas saugumo priemones po gruodžio 19 dieną Berlyne džihadisto surengto išpuolio kalėdinėje mugėje.

Tąsyk 24 metų tunisietis Anisas Amri užgrobė sunkvežimį, nužudė jo vairuotoją lenką ir nukreipė mašiną į mugę. Žuvo 11 žmonių, dar dešimtys buvo sužeisti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.