JAV ir Australijos pareigūnai įspėja dėl sugrįžtančių užsienio kovotojų

Aukščiausiojo rango JAV ir Australijos pareigūnai įspėjo, kad mūšiuose patyrę ir įtūžę užsienio kovotojai gali iš Artimųjų Rytų sugrįžti į Pietryčių Aziją ir savo pačių šalyse imti ginklus į rankas, informuoja naujienų agentūra AFP.

 Mūšiuose patyrę ir įtūžę užsienio kovotojai gali iš Artimųjų Rytų sugrįžti į Pietryčių Aziją.<br> „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
 Mūšiuose patyrę ir įtūžę užsienio kovotojai gali iš Artimųjų Rytų sugrįžti į Pietryčių Aziją.<br> „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 5, 2017, 10:18 AM

Tokie įspėjimai pasirodė po šeštadienį Londone įvykdytos teroristinės atakos, už kurią atsakomybę prisiėmė „Islamo valstybė“ (IV), ir Filipinuose augant džihadistų grėsmei.

„IV kovotojai sugrįš įgiję įgūdžių mūšio lauke, laikydamiesi užgrūdintos ideologijos, grįš pikti, nusivylę, ir mums reikia tai žinoti“, - teigė Australijos gynybos ministrė Marise Payne.

Politikė kalbėjo Australijos ir JAV ministrų aukščiausiojo lygio susitikimo pradžioje, kuriame taip pat dalyvavo Pentagono vadovas Jimas Mattisas, JAV valstybės sekretorius Rexas Tillersonas ir Australijos užsienio reikalų ministrė Julie Bishop. Pirmadienį JAV ir Australijos pareigūnai surengs spaudos konferenciją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.