JAE neigia, kad prisidėjo prie įsilaužimo į Kataro vyriausybės naujienų svetainę

Jungtinių Arabų Emyratų (JAE) valstybės užsienio reikalų ministras Mohammedas Gargashas pareiškė pirmadienį, kad JAE neprisidėjo prie tariamo įsilaužimo į Kataro vyriausybės naujienų svetainę, praneša „Reuters“.

 JAE neigė kaltinimus, kad išprovokavo diplomatinę krizę.<br> „123rf“ asociatyvioji nuotr.
 JAE neigė kaltinimus, kad išprovokavo diplomatinę krizę.<br> „123rf“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 17, 2017, 4:49 PM, atnaujinta Jul 17, 2017, 4:53 PM

„Pasirodžiusi publikacija dienraštyje „The Washington Post“ (WP), neva mes įsilaužėme į Kataro agentūrą, yra netiesa“, – valstybės užsienio reikalų ministro, kalbėjusio Tarptautinių santykių karališkajame institute Londone, žodžius cituoja agentūra.

Kaip jau skelbta, dienraštis WP, remdamasi šaltiniais, išplatino informaciją apie tai, kad JAE gegužę organizavo įsilaužimą į Kataro vyriausybės naujienų svetainę ir joje paskelbė melagingą informaciją, kuri vėliau tapo Persijos įlankos regiono krizės pretekstu.

Gegužę buvo paskelbta netikra Kataro emyro šeicho Tamimo bin Hamado al-Thani citata, kurioje jis esą gyrė grupuotę „Hamas“ ir teigė, kad Iranas yra „Islamiškojo pasaulio galybė“, pranešė „The Washington Post“.

Reaguodami į tai Saudo Arabija, JAE, Egiptas ir Bahreinas birželio 5 dieną apkaltino Katarą remiant terorizmą ir nutraukė su juo diplomatinius bei transporto ryšius. Kataras gegužės pabaigoje mėgino aiškinti, kad melagingus emyro pasisakymus paskelbė programišiai, tačiau kaimyninės šalys šių paaiškinimų neklausė.

„The Washington Post“ rašė, kad JAV žvalgybos praėjusią savaitę gavo naujos informacijos, rodančios, kad aukšto rango JAE pareigūnai gegužės 23 dieną aptarė planuojamus įsilaužimus į Kataro serverius. Šie pokalbiai įvyko likus vos dienai iki pačių įsilaužimų.

Tačiau, pasak pareigūnų, neaišku, ar įsilaužimus į Kataro interneto svetaines vykdė patys JAE, ar kam nors sumokėjo, kad tai padarytų už juos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl darbo imigrantai svarbūs Lietuvos ekonomikai?