Baltijos jūroje prasideda Rusijos ir Kinijos karinių jūrų pajėgų pratybos

Rusija ir Kinija penktadienį pradės bendras karinių jūrų pajėgų pratybas „Karinė sąveika 2017“, pirmąkart rengiamas Baltijos jūroje prie Kaliningrado srities krantų,pranešė Rusijos gynybos ministerija.

Penktadienį prasideda Rusijos ir Kinijos laivyno pratybos Baltijos jūroje.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Penktadienį prasideda Rusijos ir Kinijos laivyno pratybos Baltijos jūroje.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 21, 2017, 11:50 AM

Ministerija nurodė, kad mokymuose dalyvaus apie 10 laivų, daugiau kaip 10 lėktuvų ir sraigtasparnių, įskaitant kinų orlaivius. Pranešime sakoma, kad šių pratybų tikslas – užtikrinti geresnę abiejų šalių sąveiką, siekiant atremti jūrose kylančias grėsmes, treniruotis darniai veikti kartu ir stiprinti draugystės ir bendradarbiavimo ryšius tarp abiejų šalių laivynų.

Į Kaliningrado srities Baltijsko uostą atplaukia Kinijos eskadrinis minininkas „Hefei“, fregata „Yuncheng“ ir aprūpinimo laivas „Lomahu“, nurodė Rusijos Baltijos laivyno spaudos tarnyba.

Pratybose dalyvausianti Kinijos laivų flotilė birželio 18 dieną išplaukė iš Sanjos uosto pietinėje Hainano provincijoje.

Rusijos ir Kinijos manevrų Baltijos jūroje aktyvioji fazė vyks liepos 24–27 dienomis.

Gynybos ministerija anksčiau buvo pranešusi, kad Rusijos ir Kinijos jūreiviai mokysis organizuoti laivų apsaugą nuo povandeninių ir antvandeninių laivų bei aviacijos. Taip pat bus surengtos pratybos vaduoti „piratų užgrobtą“ laivą ir bus mokomasi vykdyti avarijos ištikto laivo paieškas bei gelbėjimą.

Be to, abiejų šalių kariniai laivynai surengs pratybas Barenco ir Ochotsko jūrose.

Manevrams pasibaigus Kinijos laivai išplauks į Sankt Peterburgą.

NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas anksčiau pareiškė, kad Aljansas atidžiai stebės Rusijos ir Kinijos laivyno pratybas Baltijos jūroje.

Rusija ir Kinija bendras karinių jūrų pajėgų pratybas rengia pakaitomis nuo 2012 metų.

Ir ankstesniais metais pratybos vykdavo politiškai jautriuose regionuose.

Pernai karinės pratybos vyko Pietų Kinijos jūroje, kur Pekinas formavo dirbtines salas plotuose, dėl kurių priklausomybės ginčijasi Kinijos kaimynės ir kritikuoja Jungtinės Valstijos bei kitos šalys, tvirtinančios, kad šis projektas kelia grėsmę laivybos laisvei regione.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.