Į Prancūziją sugrįžo 271 džihadistas: „Terorizmo grėsmė - labai aukšta“

Prancūzijos vidaus reikalų ministras Gérardas Collombas pareiškė, kad į šalį sugrįžo 271 džihadistas, dalyvavę mūšiuose Sirijoje ir Irake. 

Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 6, 2017, 3:54 PM, atnaujinta Aug 6, 2017, 6:36 PM

„Terorizmo grėsmė išlieka labai aukšta“, – sako jis.

„Informaciją apie žuvusius prancūzus labai sudėtinga patvirtinti. Kas dėl sugrįžusių džihado kovotojų, tai preliminariniais duomenimis sugrįžo 217 suaugusių žmonių ir 54 nepilnamečiai“, – cituoja savaitraštis „Journal du Dimanche“ ministro G.Collombo atsakymą į klausimą, kiek prancūzų mudžahidų žuvo Sirijoje ir Irake ir kiek iš jų grįžo į šalį.

Ministras patikslino, kad jo vadovaujamos žinybos turimais duomenimis, 2016 metų viduryje prie džihado Sirijoje ir Irake buvo prisidėję 1910 prancūzų, iš to skaičiaus nuo 600 iki 700 žmonių buvo ten išvykę. 

Po pusantrų metų sugrįžo 217 suaugusių, tarp kurių daugiau kaip 20 proc. moterų, ir 54 nepilnamečiai.

VRM galva taip pat pabrėžė, kad „Terorizmo grėsmė išlieka labai aukšta“. 

„Du kartus buvo smogta Eliziejaus laukams, ir mūsų tarnybos nuo metų pradžios užkirto kelią septyniems bandymas įvykdyti teroro aktą“, – pažymėjo ministras. Jis pridūrė, kad į tėvynę iš Sirijos ir Irako sugrįžusių prancūzų bylos nagrinėjamos teisme, kai kurie iš šių žmonių areštuoti.

G.Collombas taip pat paminėjo ir kitas grėsmes, tarp kurių yra grėsmė, kurią kelia asmenys, galintys gauti nurodymus iš užsienio, pavyzdžiui, iš teroristinės organizacijos „Al-Qaeda“, arba asmenys, tiesiogiai su Sirija nesusiję, bet paveikti propagandos.

Parengė Leonas Grybauskas

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.