Nigerijoje „Boko Haram“ nužudė 31 žveją

Per du išpuolius šiaurės rytų Nigerijoje Čado ežero salose džihadistų grupuotės „Boko Haram“ kovotojai nužudė mažiausiai 31 žveją, vėlų pirmadienį pranešė su islamistais kovojančios savigynos pajėgos ir žvejai.

 „Boko Haram“ dažnai rengia kruvinus išpuolius.<br> „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
 „Boko Haram“ dažnai rengia kruvinus išpuolius.<br> „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 8, 2017, 9:16 AM, atnaujinta Aug 8, 2017, 9:18 AM

Šeštadienį ginkluoti džihadistai užpuolė dvi žvejų salas, esančias gėlavandeniame ežere, ir ėmė šaudyti bei kapoti ten dirbusius žvejus.

„Boko Haram“ užpuolė Dugūrio bei Dabar Vanzamo salas ir nužudė 31 žmogų“, – naujienų agentūrai AFP sakė su džihadistais kovojančių Maidugūrio savigynos pajėgų narys Babakura Kolo.

„Jie („Boko Haram“) Dugūryje nužudė 14, o Dabar Vanzame – dar 17 žmonių“, – pridūrė jis.

Keliomis dienomis anksčiau žvejai buvo grįžę į Bagą, esančią ežero pakrantėje, o penktadienį medinėmis valtimis atplaukė į tas salas ieškoti žuvies, sakė kitas savigynos pajėgų narys Musa Ari.

Visgi informacija apie šias atakas pasirodė tik praėjus kuriam laikui, nes per pastarųjų metų išpuolius „Boko Haram“ visame regione sunaikino telekomunikacijų stulpus, ir susisiekimas su juo tapo itin sudėtingas.

Pirmiausia „Boko Haram“ užpuolė Dugūrio salą, kur nužudė 12 žvejų ir dar du sužeidė. Vėliau tie sužeistieji irgi mirė, sakė žvejys Sallau Inuwa (Salau Inuva).

„Užpuolikai pasidalijo į dvi grupes. Kol pirmoji puolė Dugūrį, antroji nuvyko į netoliese esantį Dabar Vanzamą ir laukė sprunkančiųjų nuo atakos Dugūryje. Dabar Vanzame jie nužudė 17 žmonių“, – sakė jis AFP.

Užpuolikai Dugūryje paliko gyvą vieną žveją ir liepė jam nuplukdyti į valtį suguldytus 12 lavonų į Bagą. Tai buvo jų įspėjimas, kad niekas neturėtų žvejoti tame ežere, sakė kitas žvejys Dauda Tukuras.

„Jie liepė tam vyrui, kurį paleido, pasakyti kariams Bagoje, kad jie jų laukia salose“, – pridūrė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.