Danijos pilotai paviešino Rusijos bombonešio skrydžio greta Borholmo krantų vaizdo įrašą

Danijos karinių oro pajėgų pilotai paviešino vaizdo įrašą, kuriame matosi, kaip šalies naikintuvai F-16 greta Borholmo krantų virš Baltijos jūros lydi Rusijos strateginį bombonešį Tu-95, galintį gabenti branduolinį ginklą.

 Danijos pilotai paviešino Rusijos bombonešio skrydžio greta Borholmo krantų vaizdo įrašą.<br> Stop kadras iš vaizdo medžiagos
 Danijos pilotai paviešino Rusijos bombonešio skrydžio greta Borholmo krantų vaizdo įrašą.<br> Stop kadras iš vaizdo medžiagos
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 22, 2017, 4:12 PM, atnaujinta Aug 22, 2017, 4:33 PM

Antradienį socialiniame tinkle „Facebook“ paviešintame vaizdo įraše, darytame iš Danijos karinių oro pajėgų naikintuvo F-16 piloto kabinos, matyti kad Rusijos bombonešį Tu-95 lydėjo du naikintuvai.

Danijos kariškiai skelbia, kad incidentas įvyko prieš kelias dienas. Pagal pavojaus signalą į orą pakelti naikintuvai perėmė prie Borholmo salos virš Baltijos jūros priartėjusį Rusijos orlaivį.

Danijos kariškiai rusišką strateginį bombonešį palydėjo toliau nuo šalies krantų ir grįžo į savo bazę.

Rusijos strateginis bombonešis Tu-95 yra tikrų tikriausias Šaltojo karo laikų dinozauras. Tu-95 (pagal NATO klasifikaciją – „Bear“) – yra sovietinių laikų turbosraigtinis strateginis bombonešis, galintis gabenti raketas ir branduolinį ginklą. Jo paskirtis – naikinti objektus priešo užnugaryje bet kuriuo laiku, bet kokiomis oro sąlygomis.

Orlaivis buvo tapęs šaltojo karo simboliu. Be to, tai vienintelis serijiniu būdu gamintas turbosraigtinis bombonešis. Ir tai yra vienas iš nedaugelio karinių lėktuvų, naudojamų jau daugiau kaip pusę amžiaus. Jis pradėtas eksploatuoti 1956 m.

Orlaivis gali nuskristi itin toli, jo standartinę įgulą sudaro septyni žmonės. Lėktuvo maksimalus greitis – 920 km/val., kovinio veikimo spindulys – 6 tūkst. 500 km, maksimalus skrydžio atstumas – 13 tūkst. km, maksimalus skrydžio aukštis – 12 tūkst. metrų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar yra galimybių, kad įvyks pilietybės referendumas?