Šiaurės Irake žuvo keturi turkų kariai

Šiaurės Irake per dvi atakas, dėl kurių kaltinami kurdų kovotojai, žuvo keturi turkų kariai, antradienį pranešė Turkijos kariuomenė.

 Žuvo keli turkų kariai.<br> AFP/„Scanpix“ asociatyvioji nuotr.
 Žuvo keli turkų kariai.<br> AFP/„Scanpix“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 17, 2017, 12:27 PM, atnaujinta Oct 17, 2017, 12:35 PM

Pirmadienį šiauriniame Zapo regione, esančiame netoli sienos su Turkija, sprogus dviem savadarbiams užtaisams buvo sužeisti dar penki kariai.

Turkijos kariuomenė dėl šių atakų apkaltino „separatistinę teroristinę organizaciją“ – taip Ankara vadina uždraustą Kurdistano darbininkų partiją (PKK).

Po pirmojo sprogimo įsiplieskė susirėmimų su kurdų kovotojais. Kariuomenės teigimu, per pastarąją parą jos oro smūgiai užmušė 16 PKK narių.

Nepriklausomi stebėtojai kol kas nepatvirtino žuvusiųjų skaičiaus.

Turkija nuo 1984 metų kovoja su sukilėliais iš uždraustos PKK, turinčios bazes Kandilio kalnuotame rajone Irako šiaurėje.

Daugiau nei tris dešimtmečius trunkanti kova už didesnę kurdų autonomiją ir teises jau nusinešė apie 40 tūkst. gyvybių.

Ankara, JAV ir Europos Sąjunga laiko PKK teroristine grupuote.

Dvejus metus trukusios paliaubos tarp Ankaros ir PKK 2015-aisiais žlugo, o kurdų sukilėliai ėmė dažnai rengti išpuolius prieš saugumo pajėgas neramiuose šalies pietryčiuose.

Turkija reguliariai rengia antskrydžius prieš PKK bazes Irako šiaurėje; kurdų pozicijas kartais puola ir turkų sausumos pajėgos.

Šis incidentas įvyko Irake tvyrant didelei įtampai dėl praėjusį mėnesį įvykusio prieštaringai vertinamo, tačiau teisiškai neįpareigojančio Irako kurdų referendumo dėl nepriklausomybės. Šiam balsavimui aršiai priešinosi Ankara ir Bagdadas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.