Žiniasklaida: JAV ir Izraelis sudarė slaptą susitarimą dėl Irano

Jungtinės Valstijos ir Izraelis sudarė slaptą susitarimą dėl bendradarbiavimo duodant atkirtį Irano politikai, pranešė Izraelio televizija „ Channel 10“.

Pagrindinis dėmesys jame skiriamas pastangoms sutrukdyti Iranui vystyti savo branduolinę ir raketų programą.
Pagrindinis dėmesys jame skiriamas pastangoms sutrukdyti Iranui vystyti savo branduolinę ir raketų programą.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-12-29 12:19, atnaujinta 2017-12-29 12:20

Šalys šį susitarimą sudarė gruodžio 12 dieną Vašingtone. Pagrindinis dėmesys jame skiriamas pastangoms sutrukdyti Iranui vystyti savo branduolinę ir raketų programą, nurodė televizija.

Susitarimas numato, kad bus įgyvendintas prezidento Donaldo Trumpo siūlymas peržiūrėti tarptautinę sutartį dėl šiitiškos respublikos branduolinės programos, kurį jis išdėstė spalio 13 dieną.

Taip pat numatyta suformuoti bendras komandas duoti atkirtį Irano politikai Artimųjų Rytų regione. Viena tų komandų sieks suardyti Irano ir Libano šiitų judėjimo „Hizbollah“ kovotojų ryšius, antra visą dėmesį sutelks į Teherano branduolinę veiklą, trečia – į jo raketų programą, o ketvirta kontroliuos „Hizbollah“ ir Irano pasirengimą imtis aktyvesnių veiksmų.

Derybas dėl šio susitarimo Baltuosiuose rūmuose vedė D. Trumpo patarėjas nacionalinio saugumo klausimais Herbertas McMasteris ir jo kolega iš Izraelio Meiras Ben Shabatas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.