Sirijos vyriausybės pajėgos atakuoja nuosaikiosios opozicijos kovotojus

Turkijos užsienio reikalų ministras Mevlutas Cavusoglu antradienį apkaltino Sirijos vyriausybę, esą jos pajėgos, prisidengdamos kova su ekstremistais, atakavo nuosaikiosios opozicijos kovotojus.

Turkija apkaltino Sirijos vyriausybę, esą jos pajėgos, prisidengdamos kova su ekstremistais, atakavo nuosaikiosios opozicijos kovotojus.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Turkija apkaltino Sirijos vyriausybę, esą jos pajėgos, prisidengdamos kova su ekstremistais, atakavo nuosaikiosios opozicijos kovotojus.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 9, 2018, 3:37 PM

Prieš dieną Sirijos vyriausybės kariuomenė, pradėjusi didžiausios sukilėlių kontroliuojamos teritorijos puolimą šalies šiaurėje, užėmė 14 gyvenviečių. Kariuomenės tikslas yra perimti sukilėlių užimtą oro pajėgų bazę Idlibo provincijoje ir užsitikrinti Damaską su svarbiu šiauriniu Alepo miestu jungiančio kelio kontrolę.

Dėl vyriausybės pajėgų puolimo tūkstančiai Idlibo apylinkių gyventojų pasitraukė prie Turkijos sienos.

M.Cavusoglu perspėjo, kad Sirijos vyriausybės atakos prieš nuosaikiosios opozicijos pajėgas sužlugdys taikos pastangas.

Ankara, Maskva ir Teheranas nuo pernai bendradarbiauja, siekdamos nutraukti Siriją draskantį pilietinį karą, nors Turkija oficialiai yra kitoje konflikto barikadų pusėje nei Sirijos prezidento Basharo al-Assado režimą palaikantys Rusija ir Iranas. Dėl šios paramos Sirijos vyriausybės pajėgos įgijo didžiulę persvarą prieš sukilėlius beveik septynerius metus trunkančiame kare.

Pirmadienio vakarą Rusijos gynybos ministerija pranešė, kad Sirijoje esančioje rusų aviacijos bazėje Hmeimime ir rusų laivyno bazėje Tartuse jos pajėgos atrėmė virtinę bepiločių skraidyklių atakų. Pasak pranešimo, iš viso buvo panaudota 13 užminuotų skraidyklių, iš kurių septynios buvo numuštos, o šešias perėmė rusų kariškiai.

Pasak ministerijos, šios atakos nuostolių nepadarė.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas praėjusį mėnesį paskelbė, kad kariuomenė atliko didžiąją dalį savo misijos Sirijoje, ir nurodė išvesti dalį Rusijos pajėgų iš šalies.

V.Putino atstovas Dmitrijus Peskovas, po dronų atakos atsakydamas į klausimą, ar pajėgų išvedimas iš Sirijos nebuvo pirmalaikis, antradienį pareiškė, jog Rusijos pajėgos Sirijoje turi „visų būtinų priemonių“ bet kokiam iššūkiui atremti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.