JAV pajėgos nesitraukia iš Sirijos, nes valdžioje tebėra Basharas al-Assadas

Viena iš priežasčių, kodėl JAV pajėgos nesitraukia iš Sirijos - kad valdžioje tebėra šios šalies autoritarinis prezidentas Basharas al-Assadas, trečiadienį pareiškė JAV valstybės sekretorius Rexas Tillersonas.

 Amerikiečių karinio personalo išvedimas (iš Sirijos) dabar atgaivintų Assadą ir suteiktų jam galimybę ir toliau tęsti žiaurumus savo tautos atžvilgiu.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Amerikiečių karinio personalo išvedimas (iš Sirijos) dabar atgaivintų Assadą ir suteiktų jam galimybę ir toliau tęsti žiaurumus savo tautos atžvilgiu.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 18, 2018, 10:59 AM

„Visiškas amerikiečių karinio personalo išvedimas (iš Sirijos) dabar atgaivintų Assadą ir suteiktų jam galimybę ir toliau tęsti žiaurumus savo tautos atžvilgiu“, – sakė jis Kalifornijos valstijoje esančiame Stanfordo universitete.

Jis pažymėjo, kad amerikiečių karinis buvimas toje šalyje „užtikrins galutinę pergalę prieš (džihadistų judėjimą „Islamo valstybė“) IV bei padės praskinti kelią, kad vietinė civilinė valdžia galėtų valdyti savo išlaisvintuose rajonuose“.

JAV valstybės sekretorius paminėjo penkis tikslus, kuriuos jo šalis nori pasiekti Sirijoje: visiškai nugalėti IV, išspręsti konfliktą pagal Ženevos procesą, prižiūrimą JT, sumažinti Irano įtaką, sudaryti sąlygas pabėgėliams savo noru sugrįžti namo ir pašalinti iš šių šalių masinio naikinimo ginklus.

„(JAV prezidento Donaldo) Trumpo administracija įgyvendina naują strategiją, kad (Sirijoje) pasiektų šiuos tikslus. Svarbi jos dalis susijusi pastangomis reikšmingai plėsti diplomatinius veiksmus, tęsiantis kariniams laimėjimams. Mūsų diplomatinės pastangos bus apibūdinamos kaip stabilizacijos iniciatyvos ir naujos pastangos sureguliuoti politinį Sirijos konfliktą“, – teigė R.Tillersonas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.