JAV nerimauja dėl galimų susidūrimų su turkų pajėgomis Sirijoje

Kovai su džihadistų judėjimu „Islamo valstybė“ JAV suburta tarptautinė koalicija nerimauja dėl galimų susidūrimų su Turkijos pajėgomis, vykdančiomis operaciją Sirijoje prieš kurdų kovotojus, praneša televizija „al Jazeera“.

 Turkija karinę operaciją „Alyvmedžio šakelė“ prieš kurdų kovotojų Liaudies apsaugos dalinius (YPG) Afrine.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Turkija karinę operaciją „Alyvmedžio šakelė“ prieš kurdų kovotojų Liaudies apsaugos dalinius (YPG) Afrine.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-01-25 10:51

Tokia tikimybė atsirado, kai Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas pareiškė, kad po pergalės prieš kurdus Afrine jis ketina išplėsti operaciją iki Manbidžo. Šį miestą, kaip ir Afriną, kontroliuoja kurdų kovotojai.

Manbidže, kaip praneša „al Jazeera“, yra ir tarptautinės koalicijos karių.

Rimtą susirūpinimą dėl galimų susidūrimų su turkų pajėgomis išsakė koalicijos atstovas pulkininkas Ryanas Dillonas. Jis per pokalbį su žurnalistais pažymėjo, kad koalicijos kariai turi savigynos teisę ir ja pasinaudos, jei iškils būtinybė.

„Al Jazeera“ nurodė, kad kurdų pajėgos jau budi Manbidžo prieigose ir yra pasiruošusios duoti atkirtį turkų kariams.

„Esame visiškai pasirengę atremti bet kokią ataką. Mes, žinoma, toliau koordinuojame visus Manbidžo gynybos klausimus su koalicijos šalimis“, – sakė kurdų pajėgų Manbidže atstovas Sharfanas Darvishas.

Turkija karinę operaciją „Alyvmedžio šakelė“ prieš kurdų kovotojų Liaudies apsaugos dalinius (YPG) Afrine, esančiame šalia Turkijos sienos, pradėjo šeštadienį antskrydžiais ir artilerijos apšaudymais. Sekmadienį buvo pradėta antžeminė operacijos fazė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.