Sirijos kariuomenė skelbia visiškai užėmusi Rytų Gutą

Sirijos kariuomenė skelbia visiškai užėmusi buvusį sukilėlių anklavą Rytų Gutą. „Visi teroristai paliko Dumą – paskutinį savo bastioną Rytų Gutoje“, – šeštadienį sakė kariuomenės atstovas, kurį cituoja valstybinė Sirijos naujienų agentūra „Sana“.

 Sirijos vyriausybės pajėgos skelbia užėmusios Rytų Gutą.<br> AFP/Scanpix nuotr. 
 Sirijos vyriausybės pajėgos skelbia užėmusios Rytų Gutą.<br> AFP/Scanpix nuotr. 
 Sirijos vyriausybės pajėgos skelbia užėmusios Rytų Gutą.<br> AFP/Scanpix nuotr. 
 Sirijos vyriausybės pajėgos skelbia užėmusios Rytų Gutą.<br> AFP/Scanpix nuotr. 
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 15, 2018, 10:03 AM, atnaujinta Apr 15, 2018, 10:19 AM

Per valstybinę televiziją atstovas sakė, kad Rytų Guta „visiškai išvalyta nuo terorizmo“. Dabar esą sprogmenų specialistai šalins minas ir sprogmenis, kad į savo namus regione galėtų grįžti civiliai.

Sirijos kariuomenė, remiama Rusijos, vasario viduryje pradėjo karinę operaciją sukilėlių anklavui, esančiam prie sostinės Damasko vartų, atsikovoti.

Per intensyvius mūšius ir antskrydžius, Sirijos žmogaus teisių stebėsenos biuro duomenimis, žuvo mažiausiai 1 700 civilių.

Civilių gyventojų kančios sukėlė siaubą užsienyje ir sulaukė griežtos kritikos. Jungtinių Tautų (JT) generalinis sekretorius Antonio Guterresas kalbėjo apie „pragarą žemėje“.

Įvairios sukilėlių grupuotės viena po kitos sutiko palikti Rytų Gutą. Remiantis susitarimu, kurio vykdymą stebėjo Rusija, kovotojai buvo nugabenti į regionus Šiaurės Sirijoje, kuriuos dar kontroliuoja sukilėliai. Šeštadienį iš Dumos išvyko paskutinioji autobusų vilkstinė su islamistinės grupuotės „Jaysh al-Islam“ kovotojais ir jų šeimų nariais.

Dumoje per spėjamą cheminio ginklo ataką balandžio 7 dieną žuvo daugiau kaip 40 žmonių. Vakarai dėl atakos kaltina Sirijos režimą.

Į tai reaguodamos, JAV, Prancūzija ir Didžioji Britanija šeštadienį raketomis apšaudė taikinius Sirijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.