Sirijos oro pajėgos pranešė atrėmusios dar vieną ataką, Pentagonas puolimą neigia

Sirijos oro gynybos sistemos buvo suaktyvintos antradienį paryčiais reaguojant į raketų puolimą, nukreiptą į Šairato karinę oro bazę Chomso provincijoje. Pasak valstybinės žiniasklaidos, sugebėta numušti visas raketas. Sirijos ginkluotosios pajėgos esą sunaikino iki 10 raketų, informavo „Sputnik“ karinis šaltinis. Pasak naujienų agentūros „SANA“, Sirijos oro gynybai net pavyko perimti kai kurias raketas. Tuo tarpu „Al Mayadeen“ televizija teigė, kad visos raketos buvo numuštos ir nebuvo padaryta jokios fizinės žalos ar patirta aukų, pranešė rt.com.

 AFP/Scanpix nuotr.
 AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 17, 2018, 6:24 AM, atnaujinta Apr 17, 2018, 7:46 AM

Pentagono atstovų teigimu joks antskrydis ar kokia nors kita karinė veikla Chomso provincijoje šiuo metu nevykdoma. „Šiuo metu JAV karinė veikla šioje srityje nevyksta“, – sakė Pentagono atstovas spaudai naujienų agentūrai „Reuters“. Tą pačią informaciją taip pat patvirtino Pentagono spaudos tarnybos atstovas Ericas Pahonas.

Pranešama, kad Chomso provincijos antpuolis sutampa su dar viena raketų ataka prieš karinę oro bazę netoli Damasko. Pasak įvairių arabų žiniasklaidos kanalų, trys raketos buvo nukreiptos į „Al Dumayr“ oro uostą, tačiau visas jų tariamai atmušė Sirijos oro gynybos pajėgos.

Galingi sprogimai girdėjosi netoli Šairato oro pajėgų bazės Chomso provincijoje, taip pat Rytų Kalamuno rajone netoli Damasko, kur yra dvi kitos oro pajėgų bazės, pranešė padėtį Sirijoje stebinti organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR).

Remiantis dar nepatvirtintomis ataskaitomis, raketos pateko į Sirijos oro erdvę iš Libano, o tai gali reikšti tai, kad Izraelio oro pajėgos galėjo būti įtrauktos į veiksmų planą, pranešė „Al-Masdar News“, cituodamos karinį šaltinį. Taip pat paskelbti keli vaizdo įrašai, kurie tariamai užfiksavo raketas.

Izraelis, kuris beveik niekada nepatvirtina savo reidų Sirijoje, nepateikė komentarų dėl šio tariamo įvykio. „Mes nekomentuojame tokių pranešimų“, – sakė Izraelio karinis atstovas naujienų agentūrai „Reuters“. Tuo tarpu JAV gynybos departamento atstovas „Sky News Arabia“ pranešė, kad regione yra „daug žaidėjų“ , kurie galėjo įvykdyti antradienio ryto ataką Sirijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.