Sirijoje per raketų ataką žuvo 26 žmonės, daugiausiai iraniečiai

Sirijos vidurio regione raketų ataka praeitą naktį užmušė 26 Damasko režimą palaikančių pajėgų kovotojus, daugiausiai iraniečius, pirmadienį pranešė padėtį šalyje stebinti nevyriausybinė organizacija „Syrian Observatory of Human Rights“ (SOHR).

Sirijai buvo suduoti smūgiai.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Sirijai buvo suduoti smūgiai.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 30, 2018, 9:14 AM, atnaujinta Apr 30, 2018, 9:15 AM

Didžiojoje Britanijoje įsikūrusios organizacijos pranešime sakoma, kad šią ataką veikiausiai surengė Izraelis ir kad taikinys buvo 47-osios brigados bazė Hamos provincijoje. SOHR pridūrė, kad tarp aukų buvo keturi sirai.

Per jau septynerius metus Sirijoje besitęsiantį pilietinį karą Teheranas pasiuntė tūkstančius Irano remiamų kovotojų į pagalbą prezidento Basharo al Assado pajėgoms.

Anksčiau pirmadienį Sirijos valstybinė žiniasklaida paskelbė, kad kelios „priešo raketos“ sekmadienio vakarą smogė Sirijos režimo pajėgų pozicijoms centrinėje Hamos ir šiaurės vakarinėje Alepo provincijoje, bet daugiau detalių nepateikė.

Damaskas ir jo sąjungininkas Iranas kaltino Izraelį balandžio 9-ąją surengus žmonių gyvybių pareikalavusių smūgių vienai Sirijos kariuomenės bazei šalies vidurio regione.

Balandžio 14-ją Jungtinės Valstijos, Prancūzija ir Didžioji Britanija smogė keliems Sirijos režimo kariniams objektams, atsakydamos į numanomą cheminę ataką prieš buvusią sukilėlių tvirtovę Dumą netoli Damasko, pasak gelbėtojų, nusinešusią dešimtis žmonių gyvybių.

„Naujų raketų atakų taikiniais tapo kariuomenės pozicijos Hamos ir Alepo provincijose“, – valstybinė naujienų agentūra SANA citavo vieną kariuomenės šaltinį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: prezidento rinkimai – ko nemato Vilniaus burbulas?