Arabų Lygos pirmininkas ragina ištirti Izraelio „nusikaltimus“

Arabų Lygos pirmininkas Ahmedas Abul Gheitas ketvirtadienį paragino įvykdyti tarptautinį tyrimą dėl galimų Izraelio pajėgų „nusikaltimų“ prieš palestiniečius pasienyje su Gazos Ruožu anksčiau šią savaitę.

Per Palestiną ritasi protestų banga.<br>"Reuters"
Per Palestiną ritasi protestų banga.<br>"Reuters"
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 17, 2018, 8:36 PM

„Raginame (surengti) patikimą tarptautinį tyrimą dėl okupantų įvykdytų nusikaltimų“, – sakė A. Abul Gheitas per neeilinį Arabų Lygos užsienio reikalų ministrų pasitarimą Kaire. Šios organizacijos narių diplomatijos vadovai susirinko Egipto sostinėje aptarti smurto protrūkių Izraelio ir Gazos Ruožo pasienyje anksčiau šią savaitę.

Gazos Ruožo pasienyje jau ne vieną savaitę vyksta didžiuliai protestai ir susirėmimai, pirmadienį pasiekę kulminaciją, kai Izraelio pajėgos nukovė apie 60 palestiniečių. Tą pačią dieną Jeruzalėje vyko JAV ambasados atidarymas.

Per karinį konfliktą, susijusį su Izraelio valstybės sukūrimu 1948 metais, daugiau nei 700 tūkst. palestiniečių buvo išvaryti iš savo namų ar patys juos paliko gelbėdami gyvybę.

Izraelis nuo 2008 metų triskart kariavo su palestiniečių kovotojais.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.