Danija išves savo specialiąsias pajėgas iš Irako

NATO narė Danija ketvirtadienį paskelbė išvesianti savo specialiąsias pajėgas iš Irako, dalyvavusias JAV vadovaujamos koalicijos kovoje su džihadistų grupuote „Islamo valstybė“ (IS).

"Reuters"
"Reuters"
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 17, 2018, 3:04 PM

„Dabar pasiekėme tašką, kai galime pradėti išvesti savo specialiąsias pajėgas, nes (IS) nebekontroliuoja didelių teritorijų Irake“, – sakoma užsienio ministro Anderso Samuelseno pareiškime.

2016 metais, pritarus Danijos parlamentui, iki 60 specialiųjų pajėgų narių buvo nusiųsti į Iraką mokyti irakiečių karių ir jiems patarinėti.

Danų pajėgos taip pat dalyvavo operacijose prie Irako ir Sirijos sienos, teikė žvalgybinę informaciją ir pagalbą iš oro.

„Jų partneriai irakiečiai dabar yra pasirengę patys tvirtai stovėti ant savo kojų“, – sakoma danų gynybos ministro Clauso Hjorto Frederikseno pareiškime.

"(IS) buvo išstumta iš praktiškai visų rajonų, kuriuos ši teroristinė organizacija (anksčiau) užėmė Irake“, – pridūrė jis.

Šiuo metu Asado oro pajėgų bazėje netoli Bagdado yra dislokuota maždaug 180 danų karių, kurie moko irakiečių karius ir kurdų saugumo pajėgų narius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.