Latvija iš JAV įsigis keturis sraigtasparnius „Black Hawk“

JAV valstybės departamentas leido Latvijai įsigyti keturis sraigtasparnius „UH-60M Black Hawk“, pagerinsiančius šalies pajėgų galimybes judėti NATO rytiniame sparne, sekmadienį pranešė portalas defensenews.com.

Numatoma, kad šio sandorio vertė bus 200 mln. dolerių (172,9 mln. eurų). Latvija ketina įsigyti keturis orlaivius, 10 variklių ir papildomos įrangos. <br>"Reuters"
Numatoma, kad šio sandorio vertė bus 200 mln. dolerių (172,9 mln. eurų). Latvija ketina įsigyti keturis orlaivius, 10 variklių ir papildomos įrangos. <br>"Reuters"
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 5, 2018, 2:49 PM, atnaujinta Aug 5, 2018, 3:05 PM

Numatoma, kad šio sandorio vertė bus 200 mln. dolerių (172,9 mln. eurų). Latvija ketina įsigyti keturis orlaivius, 10 variklių ir papildomos įrangos.

Kaip ir visus JAV Gynybos saugumo bendradarbiavimo agentūros (DSCA) sprendimus, šį sandorį dar turės patvirtinti Senatas. Po to bus galima pradėti derybas. Pažymima, kad galutinis įsigyjamų objektų kiekis ir kaina dar gali keistis.

„Šis siūlomas pardavimas parems Jungtinių Valstijų užsienio politiką ir nacionalinį saugumą, padedant patobulinti NATO sąjungininkės saugumą, – sakoma DSCA pranešime. – Šie sraigtasparniai UH-60 leis tarpusavyje sąveikauti su JAV ir NATO pajėgomis staigiai reaguojant į įvairias misijas.“

„Šių sraigtasparnių UH-60 pardavimas Latvijai smarkiai padidins jos galimybes užtikrinti karių transportavimą, pasienio apsaugą, kovą su terorizmu, medicininę evakuaciją, paieškų ir gelbėjimo (operacijas)... visomis oro sąlygomis“, – sakoma portale defensenews.com paskelbtame pranešime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.