Grupuotė „Islamo valstybė“ prisiėmė atsakomybę dėl išpuolių Čečėnijoje

Rusijos autonominėje respublikoje Čečėnijoje pirmadienį keli policininkai buvo sužeisti per tris atskirus išpuolius, už kuriuos atsakomybę prisiėmė džihadistų kovotojų grupuotė „Islamo valstybė“.

Kariai saugo Grozną.<br>„Sputnik“/„Scanpix“ nuotr.
Kariai saugo Grozną.<br>„Sputnik“/„Scanpix“ nuotr.
R.Kadyrovas teigė, jog grėsmė suvaldyta.<br>RIA Novosti nuotr.
R.Kadyrovas teigė, jog grėsmė suvaldyta.<br>RIA Novosti nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 20, 2018, 7:07 PM

Tyrimų komitetas paskelbė, kad pradėjo tyrimus dėl trijų atskirų atakų prieš policijos pareigūnus, tarp kurių buvo vienas nepavykęs mirtininko išpuolis.

Per pirmąjį išpuolį Šali mieste pirmadienio rytą du peiliais ginkluoti asmenys įėjo į rajono policijos skyrių ir sužeidė su policininkus, sakoma tyrėjų pranešime.

Abu užpuolikai buvo nušauti, pranešė Čečėnijos vidaus reikalų ministerija.

Į šiaurę nuo Šali esančioje Mesker Jurto gyvenvietėje vienas vyras su kuprine pabandė susisprogdinti šalia policijos posto, tačiau „policijos pareigūnai ir civiliai gyventojai per sprogimą nenukentėjo“, informavo Tyrimų komitetas.

Trečias išpuolis buvo surengtas Čečėnijos sostinės Grozno priemiestyje, kur vienas užpuolikas pabandė suvažinėti kelių eismo policininką, o vėliau persekiojamas parbloškė dar du policininkus.

„Nusikaltėliai buvo neutralizuoti“, – sakoma Tyrimų komiteto pranešime.

Atsakomybę už šiuos išpuolius per savo propagandos agentūra „Amaq“ prisiėmė džihadistų judėjimas „Islamo valstybė“, informavo džihadistų tinklalapius stebinti organizacija „SITE Intelligence Group“.

„Grupuotės „Islamo valstybė“ kovotojai atakavo Čečėnijos policijos pareigūnus ir elementus Grozne bei Mesker Jurte“, – paskelbė „Amaq“.

Saudo Arabijoje viešintis Čečėnijos lyderis Ramzanas Kadyrovas pirmadienį dėl šių išpuolių apkaltino ekstremistų propagandą, kuri „trikdo jaunus žmones“.

Pasak R. Kadyrovo, ataka buvo surengta siekiant aptemdyti musulmonų Aukojimo šventę, Čečėnijoje vadinamą Kurban Bairamu.

Susisprogdinti norėjęs asmuo buvo sužeistas ir nuvežtas į ligoninę, sakė jis.

„Padėtis Grozne ir Čečėnijoje yra visiškai rami“, – pridūrė regiono lyderis.

Tuo metu Čečėnijos vidaus reikalų ministras Ruslanas Alchanovas pareiškė, kad užpuolikai „bandė destabilizuoti padėtį Čečėnijoje“, tačiau buvo sustabdyti. Per išpuolius nė vienas iš pareigūnų nežuvo, nurodė jis.

Maskva 10-ajame dešimtmetyje kovėsi su čečėnų separatistais dviejuose žiauriuose karuose, bet į valdžią atėjus Kremliui ištikimam R. Kadyrovui padėtis stabilizavosi, nors islamistai kovotojai išlieka aktyvūs Čečėnijoje ir kituose Šiaurės Kaukazo regionuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.