Hillary Clinton: JAV atėjo „neramūs laikai“

Buvusi kandidatė į JAV prezidentus Hillary Clinton trečiadienį pareiškė, kad šalyje atėjo „neramūs laikai“, ir paragino išlaikyti nacionalinę vienybę, paaiškėjus, kad ji atsidūrė tarp aukšto rango demokratų, kuriems bandyta atsiųsti įtariamų sprogmenų.

Buvusio JAV prezidento Billo Clintono ir jo žmonos Hillary Clinton namuose Niujorko priemiestyje trečiadienį aptiktas sprogstamasis įtaisas, prane<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Buvusio JAV prezidento Billo Clintono ir jo žmonos Hillary Clinton namuose Niujorko priemiestyje trečiadienį aptiktas sprogstamasis įtaisas, prane<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 24, 2018, 8:25 PM

„Vyrų ir moterų, dirbančių Slaptojoje tarnyboje, dėka mums viskas gerai; jie perėmė mums adresuotą paketą, jam dar nepasiekus mūsų namų“, – sakė H. Clinton.

„Tačiau (atėjo) neramūs laikai, tiesa? Be to, tai ir gilaus susiskaldymo laikai; turime padaryti viską, ką galime, kad suvienytume savo šalį“, – pridūrė ji.

Trečiadienį Slaptoji tarnyba pranešė, kad jos pareigūnai perėmė du įtartinus paketus, nusiųstus buvusiai valstybės sekretorei ir kandidatei į prezidentus H. Clinton ir buvusiam prezidentui Barackui Obamai.

Taip pat pranešta, kad įtartinas siuntinys buvo gautas ir CNN biure Niujorke; biuro darbuotojai evakuoti.

FTB operatyvinis skyrius Niujorke dar nurodė žinantis apie įtartiną paketą, rastą prie H. Clinton namų Čapakvoje Vestčesterio apygardoje, ir kad jungtinė kovos su terorizmu grupė atlieka tyrimą.

Incidentai įvyko kelios dienos po to, kai sprogstamasis užtaisas buvo rastas pašto dėžėje prie JAV milijardieriaus George'o Soroso namų Niujorke. Šis liberalių pažiūrų filantropas yra dešiniojo sparno grupių taikinys.

Jo rezidencijos turtuolių rajone Bedforde – netoli Clintonų namų Vestčesterio apygardoje – darbuotojas įtartiną paketą pašto dėžėje rado pirmadienį. Vėliau užtaisą neutralizavo išminuotojų būrio technikai.

Laikraštis „The New York Times“ pranešė, kad nauji paketai buvo panašūs į rastąjį prie G. Soroso namų.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.