Sinajaus kovotojai nužudė mažiausiai aštuonis Egipto kariškius

Sinajaus pusiasalyje, kur seniai vyksta džihadistų sukilimas, kovotojai trečiadienį prie vieno patikrinimo posto nužudė mažiausiai aštuonis Egipto sukarintų pajėgų narius, pranešė saugumo šaltiniai ir medikai.

 Per kovotojų išpuolius, kurie suintensyvėjo armijai 2013 metais nušalinus islamiškų jėgų prezidentą Mohamedą Mursi, žuvo šimtai policininkų ir karių.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Per kovotojų išpuolius, kurie suintensyvėjo armijai 2013 metais nušalinus islamiškų jėgų prezidentą Mohamedą Mursi, žuvo šimtai policininkų ir karių.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 5, 2019, 12:16 PM

„Aštuoni žuvusieji ir trys sužeistieji buvo nuvežti į (Šiaurės Sinajaus provincijos sostinės) Arišo valstybinę ligoninę. Visos aukos yra Centrinių saugumo pajėgų nariai“, – naujienų agentūrai AFP sakė vienas medikas.

Vienas saugumo šaltinis sakė, kad prie to patikrinimo posto nusiųstas pastiprinimas ir kad vyksta susišaudymas.

„Patikrinimo postą šiuo metu apsupusios armija ir policija“, – sakė jis.

Egipto valstybinė televizija pranešė, jog žuvusiųjų skaičius gali didėti, nes buvo pranešimų apie daugelio patikrinimo postų užpuolimus.

Naujienų agentūra AP citavo neįvardytus pareigūnus, sakiusius, kad žuvo 10 saugumo pajėgų narių – du policininkai ir aštuoni kariai, bet šis skaičius nebuvo oficialiai patvirtintas.

Ataka įvykdyta prasidedant musulmonų šventei Id al Fitrui, kuriuo baigiasi šventasis Ramadano mėnuo.

Atsakomybės už anksti ryte įvykdyta ataką kol kas niekas neprisiėmė, o pareigūnai atakos kol kas nekomentavo.

Egiptas daug metų kovoja su sukilėliais Šiaurės Sinajuje, turinčiais ryšių su „Islamo valstybe“ (IS).

Per kovotojų išpuolius, kurie suintensyvėjo armijai 2013 metais nušalinus islamiškų jėgų prezidentą Mohamedą Mursi, žuvo šimtai policininkų ir karių.

2018 metų vasarį armija šalyje, pirmiausia Šiaurės Sinajuje, pradėjo puolimą prieš kovotojus.

Kaip rodo oficialūs skaičiai, nuo operacijos pradžios buvo nukauta maždaug 650 kovotojų, o armija neteko maždaug 50 karių.

Nepriklausomų statistinių duomenų nėra. Minimas regionas iš esmės yra uždarytas žurnalistams, todėl labai sunku patikrinti skelbiamus aukų skaičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.