Olandijos ir Australijos oro bendrovės stabdo skrydžius virš Hormūzo sąsiaurio

Nyderlandų oro bendrovė KLM ir Australijos „Qantas“ penktadienį pranešė stabdančios skrydžius virš Hormūzo sąsiaurio po ankstesnę dieną įvykusio incidento, kai Iranas virš šio strategiškai svarbaus vandens kelio numušė JAV bepilotį lėktuvą.

 Vašingtonas tvirtina, kad Iranas numušė žvalgybos bepilotį orlaivį, kai jis skraidė virš tarptautinių vandenų, bet Teheranas teigia, kad aparatas pažeidė šalies oro erdvę. <br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Vašingtonas tvirtina, kad Iranas numušė žvalgybos bepilotį orlaivį, kai jis skraidė virš tarptautinių vandenų, bet Teheranas teigia, kad aparatas pažeidė šalies oro erdvę. <br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 21, 2019, 11:47 AM

„Saugumas KLM yra aukščiausias prioritetas, – pabrėžė olandų bendrovė. – Nuolat atidžiai stebime įvykius, kurie gali būti susiję su oro erdvės saugumu, ir organizuojame veiklą, kad būtų užtikrintas skrydžių saugumas.“

„Incidentas su dronu yra priežastis, dėl kurios kol kas neskraidysime virš Hormūzo sąsiaurio. Tai – prevencinė priemonė“, – pridūrė KLM.

„Qantas“ taip pat paskelbė nukreipsiantis savo skrydžių maršrutus nuo Hormūzo sąsiaurio ir Omano įlankos.

Vašingtonas tvirtina, kad Iranas numušė žvalgybos bepilotį orlaivį, kai jis skraidė virš tarptautinių vandenų, bet Teheranas teigia, kad aparatas pažeidė šalies oro erdvę. Dėl šio incidento regione dar labiau padidėjo įtampa, jau anksčiau buvusi didelė dėl išpuolių prieš tanklaivius Omano įlankoje, dėl kurių Vašingtonas irgi kaltina Teheraną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.