Jemeno sukilėlių išpuolis Saudo Arabijos oro uoste: vienas žmogus žuvo, 21 sužeistas

Jemene sukilėlių atakuotame civiliniame oro uoste pietų Saudo Arabijoje žuvo vienas žmogus, dar 21 sužeistas, paskelbė Saudo Arabijos vadovaujama koalicija. Situacija šalyje paaštrėjo po keleto Jemeno sukilėlių surengtų išpuolių.

 Koalicija nekonkretizavo, kokio tipo išpuolis buvo įvykdytas, vis dėlto pastarąjį mėnesį Irano remiami husių sukilėliai civilinę infrastruktūrą jau keletą kartų atakavo bepilotėmis skraidyklėmis ir raketomis.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Koalicija nekonkretizavo, kokio tipo išpuolis buvo įvykdytas, vis dėlto pastarąjį mėnesį Irano remiami husių sukilėliai civilinę infrastruktūrą jau keletą kartų atakavo bepilotėmis skraidyklėmis ir raketomis.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 24, 2019, 9:42 AM

„Teroristinė Irano remiamų husių sukilėlių ataka Abhos oro uoste lėmė vieno Sirijos piliečio žūtį, tarp sužeistųjų iš Saudo Arabijos, Egipto, Indijos ir Bangladešo yra ir trys moterys bei du vaikai, jie gydyti išvežti į ligoninę“, – informavo koalicija.

Per sekmadienio išpuolį Abhos oro uoste „McDonalds“ restorano įėjimas buvo užverstas stiklų krūva, sugadinti 18 automobilių. Ataką nulėmė tarp Saudo Arabijos regiono ir Irano tvyranti įtampa.

Koalicija nekonkretizavo, kokio tipo išpuolis buvo įvykdytas, vis dėlto pastarąjį mėnesį Irano remiami husių sukilėliai civilinę infrastruktūrą jau keletą kartų atakavo bepilotėmis skraidyklėmis ir raketomis.

Ankstyvą sekmadienį sukilėlių televizija „Al-Masirah“ skelbė, kad nusitaikė į Abhos ir Džizano oro uostus, esančius Saudo Arabijos pietuose. Išpuolio Džizano oro uoste koalicija nepatvirtino.

Abhos oro uosto vadovybė socialiniame tinkle „Twitter“ pranešė, kad skrydžiai iš oro uosto vėl vykdomi, nėra žinoma, kuriam laikui oro uosto veikla buvo sustabdyta.

Jemeno husių sukilėliai suintensyvino raketų ir bepiločių skraidyklių atakas už Jemeno valstybės ribų. Jemene nuo 2014 metų rugpjūčio tęsiasi vyriausybės pajėgų ir Irano remiamų sukilėlių konfrontacija. Ji ypač suaktyvėjo po to, kai 2015 metų kovo mėnesį į konfliktą įsikišo arabų šalių koalicija, vadovaujama Saudo Arabijos.

Po birželio 12 dienos sukilėlių raketų išpuolio tarptautiniame oro uoste 26 civiliai buvo sužeisti. Tai paskatino koaliciją pažadėti imtis griežtų veiksmų. Žmogaus teisių stebėsenos atstovai birželio 12 dienos išpuolį pavadino karo nusikaltimu, jie ragino husius nedelsiant sustabdyti visas atakas prieš civilinę įrangą Saudo Arabijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.