Rytų Ukrainoje žuvo du saugumo karininkai

Ukrainos rytuose sprogus nenustatytiems užtaisams žuvo du ukrainiečių saugumo karininkai, pirmadienį, likus savaitei iki itin svarbaus viršūnių susitikimo konfliktui užbaigti, paskelbė Kijevas.

Ukrainos rytuose sprogus nenustatytiems užtaisams žuvo du ukrainiečių saugumo karininkai.<br>Sipa Press/Scanpix nuotr.
Ukrainos rytuose sprogus nenustatytiems užtaisams žuvo du ukrainiečių saugumo karininkai.<br>Sipa Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-12-02 18:06

Ukrainos saugumo tarnyba (SBU) nurodė, kad žuvo du jos karininkai, drauge su Ukrainos pajėgomis kovoję su prorusiškais separatistais.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis išreiškė užuojautą žuvusiųjų šeimoms.

„Mes tikrai pasieksime ugnies nutraukimą, – socialiniame tinkle „Facebook“ parašė V. Zelenskis. – Tai bus vaikų ašarų, motinų skausmo ir mūsų brolių praradimo pabaiga.“

V. Zelenskis planuoja kitą savaitę Paryžiuje per keturšalį viršūnių susitikimą, kuriame bus siekiama užbaigti daugiau kaip penkerius metus trunkantį karą su Ukrainos separatistais, kalbėtis su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu.

Gruodžio 9-osios susitikime taip pat dalyvaus Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas ir Vokietijos kanclerė Angela Merkel.

Nuo 2014 metų balandžio, kai Rytų Ukrainos separatistai paskelbė „liaudies respublikas“ Donecko ir Luhansko regionuose, per konfliktą jau žuvo daugiau kaip 13 tūkst. žmonių.

Ukraina ir jos sąjungininkės Vakaruose kaltina Maskvą teikiant finansinę ir karinę paramą separatistams. Rusija tai neigia, nors įrodymai rodo priešingai.

Virtinė paliaubų susitarimų, kuriems tarpininkavo Prancūzija ir Vokietija, padėjo prislopinti karo veiksmus, bet pavieniai ir kartais rimti susirėmimai tęsiasi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.