Baltijos jūroje vykstant NATO pratyboms, Rusija surengė karinius mokymus su „Iskander“

Rusijos Baltijos laivyno operatyvinių-taktinių raketų kompleksų „Iskander“ daliniai surengė pratybas ir mokėsi atlikti sąlyginius raketinius smūgius, pranešė oficialus Baltijos laivyno atstovas Romanas Martovas.

​Rusijos Baltijos laivyno operatyvinių-taktinių raketų kompleksų „Iskander“ daliniai surengė pratybas ir mokėsi atlikti sąlyginius raketinius smūgius, pranešė oficialus Baltijos laivyno atstovas Romanas Martovas.<br>TASS/Scanpix nuotr.
​Rusijos Baltijos laivyno operatyvinių-taktinių raketų kompleksų „Iskander“ daliniai surengė pratybas ir mokėsi atlikti sąlyginius raketinius smūgius, pranešė oficialus Baltijos laivyno atstovas Romanas Martovas.<br>TASS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 14, 2020, 12:44 PM, atnaujinta Jun 14, 2020, 12:45 PM

„Vykdant planinius Baltijos laivyno Kaliningrado srityje kovinio pasirengimo mokymus, dalyvaujant operatyvinių-taktinių raketų kompleksų „Iskander“ daliniams, buvo surengtos pratybos atlikti sąlyginius raketinius smūgius," pranešė R. Martovas.

Jo teigimu, planinių mokymų metu raketininkai atliko slaptą persikėlimą į numatytos pozicijos rajoną, kur, įrengę pradines pozicijas, atliko elektroninius pavienius ir grupinius paleidimus į taikinius, imituojančius sąlyginio priešininko raketinių kompleksų paleidimo įrenginius, aerodromus, saugomus objektus ir vadavietes.

„Atlikę elektroninius paleidimus, kariai atliko manevrą ir pakeitė pozicijos rajoną, kad pasitrauktų iš galimo atsakomojo smūgio zonos“, – nurodė laivyno atstovas.

Mokymuose dalyvavo beveik 200 karių ir apie 20 karinės bei specialios technikos vienetų.

„Baltijos laivyno karinės parengties mokymai atliekami reaguojant į Baltijos jūroje vykstančias Šiaurės Atlanto aljanso šalių laivynų pratybas BALTOPS 2020, kuriose dalyvauja 17 valstybių narių ir 2 šalys-partnerės, apie 30 karinių laivų, iki 30 lėktuvų ir sraigtasparnių bei apie 3 tūkst. karių“, – nurodė R. Martovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.