JAV karo lėktuvai prie Aliaskos vėl kilo atpažinti ir lydėti Rusijos karinių orlaivių

JAV kariniai orlaiviai šeštadienį netoli Aliaskos vėl kilo atpažinti ir lydėti Rusijos žvalgybinių lėktuvų, pranešė JAV kariuomenės vadai.

 JAV kariniai orlaiviai šeštadienį netoli Aliaskos vėl kilo atpažinti ir lydėti Rusijos žvalgybinių lėktuvų, pranešė JAV kariuomenės vadai.<br> AP/Scanpix nuotr.
 JAV kariniai orlaiviai šeštadienį netoli Aliaskos vėl kilo atpažinti ir lydėti Rusijos žvalgybinių lėktuvų, pranešė JAV kariuomenės vadai.<br> AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 28, 2020, 1:06 PM

Keturi lėktuvai TU-142 buvo už 65 jūrmylių (apie 120 km) į pietus nuo Aliaskai priklausančių Aleutų salų ir aštuonias valandas išbuvo Aliaskos oro gynybos identifikavimo zonoje (ADIZ). Tačiau lėktuvai liko tarptautinėje erdvėje ir neįskrido į JAV ar Kanados oro erdvę, tviteryje pranešė Šiaurės Amerikos aerokosminės gynybos vadavietė (NORAD).

ADIZ yra perimetras, kuriame lėktuvų eismą fiksuoja vienos arba kelių draugiškų šalių oro pajėgos, kad šalys turėtų papildomo laiko reaguoti į priešiškus veiksmus.

Tai buvo jau ketvirtas kartas šį mėnesį, kai JAV kariniams orlaiviams netoli Aliaskos teko kilti atpažinti Rusijos orlaivių ir juos lydėti.

Gegužės 29 dieną Rusijos gynybos ministerija paskelbė vaizdų, kuriuose užfiksuoti du bombonešiai US B-1, kuriuos Rusija atpažino skrendančius virš Baltijos ir Juodosios jūrų netoli Rusijos ir išlydėjo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: Honest Insights in Sustainability Reporting