Baltarusija surengs didelius karinius mokymus Gardino apylinkėse

Baltarusijos gynybos ministras generolas majoras Viktaras Chreninas ketvirtadienį nurodė surengti su Lietuva ir Lenkija besiribojančioje Gardino apskrityje karinius mokymus, pranešė Gynybos ministerija.

​Baltarusijos gynybos ministras generolas majoras Viktaras Chreninas ketvirtadienį nurodė surengti su Lietuva ir Lenkija besiribojančioje Gardino apskrityje karinius mokymus, pranešė Gynybos ministerija.<br>TASS/Scanpix nuotr.
​Baltarusijos gynybos ministras generolas majoras Viktaras Chreninas ketvirtadienį nurodė surengti su Lietuva ir Lenkija besiribojančioje Gardino apskrityje karinius mokymus, pranešė Gynybos ministerija.<br>TASS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 20, 2020, 4:49 PM, atnaujinta Aug 20, 2020, 4:50 PM

Gynybos ministras „iškėlė uždavinį surengti kompleksinius taktinius mokymus, per kuriuos pajėgos susitelks į pasiruošimą gynybai ir jos vykdymą Gardino taktine kryptimi“, sakoma pranešime, paskelbtame per susirašinėjimo platformą „Telegram“.

Ministerijos Strateginio valdymo centre V. Chreninui buvo pateikta siūlymų dėl kovinės parengties mokymų, pridūrė pareigūnai.

Per ministerijos „YouTube“ kanalą paskelbtame vaizdo pranešime sakoma, kad apie sprendimą surengti šiuos mokymus buvo informuotas prezidentas Aliaksandras Lukašenka.

„Šiuos mokymus asmeniškai kontroliuoja valstybės vadovas“, – pabrėžė V. Chreninas.

„Mokymuose vyks mechanizuotųjų junginių, specialiųjų operacijų pajėgų, karinių oro pajėgų oro erdvės gynybos, žvalgybos, radioelektroninės kovos, raketinių pajėgų ir artilerijos kariniai padaliniai. Per mokymus taip pat numatoma mobilizuoti kai kuriuos karinius dalinius“, – sakė ministras.

A. Lukašenka trečiadienį paliepė Gynybos ministerijai stebėti NATO pajėgų judėjimą Lenkijos ir Lietuvos teritorijose, Baltarusijoje tvyrant didelei įtampai po anksčiau šį mėnesį įvykusių prezidento rinkimų, kuriuos opozicija ir Vakarų šalys laiko suklastotais.

„Turime sekti jų judėjimo kryptis ir jų užmačias“, – kariškiams sakė autoritarinis lyderis.

„Vykdant prezidento nurodymą gynybos ministras generolas majoras Viktaras Chreninas pateikė užduotį: parengti pasiūlymus dėl priemonių Vakarų operatyvinės vadovybės kariniams daliniams, [kurių tikslas] -  pasiruošimas gynybai ir jos vykdymas Gardino taktine kryptimi“, – sakoma trečiadienį paskelbtame ministerijos pranešime.

Be kita ko, ministras paliepė sustiprinti operatyvinį vadovavimą raketų daliniams, apginkluotiems taktiniais balistinių raketų kompleksais „Točka“ ir salvinės raketų ugnies sistemomis „Polonez“, taip pat oro erdvės gynybos, radioelektroninės žvalgybos ir kovos padaliniams, nurodė Gynybos ministerijos spaudos tarnyba.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.