Jungtinių Tautų ekspertai: Šiaurės Korėja tęsia savo branduolinę programą

Nepaisant tarptautinės bendruomenės sankcijų, Šiaurės Korėja tęsia savo branduolinių ginklų programą, teigiama vidinėje Jungtinių Tautų (JT) ataskaitoje.

Nepaisant tarptautinės bendruomenės sankcijų, Šiaurės Korėja tęsia savo branduolinių ginklų programą, teigiama vidinėje Jungtinių Tautų (JT) ataskaitoje.<br>AP/Scanpix nuotr.
Nepaisant tarptautinės bendruomenės sankcijų, Šiaurės Korėja tęsia savo branduolinių ginklų programą, teigiama vidinėje Jungtinių Tautų (JT) ataskaitoje.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 9, 2021, 9:10 AM

Pchenjanas „palaiko ir plečia savo branduolinio ginklo ir balistinių raketų programas, pažeisdamas JT Saugumo Tarybos rezoliucijas“, sakoma JT ekspertų tarybos parengtoje ataskaitoje, kurią cituoja naujienų agentūra DPA.

Nors 2020 m. uždaroje šalyje nebuvo užfiksuota branduolinių ar balistinių raketų bandymų, Šiaurės Korėja „gamino branduolines medžiagas, palaikė branduolinius kompleksus ir gerino balistinių raketų infrastruktūrą“.

Branduolinį ginklą turinti valstybė taip pat siekė šioms programoms gauti medžiagų ir technologijų iš užsienio, teigia ekspertai.

Ataskaitoje tvirtinama, kad Pchenjanas branduolinę programą iš dalies finansuoja darydamas nusikaltimus kibernetinėje erdvėje, kuruojamus Šiaurės Korėjos slaptųjų tarnybų.

Pchenjano programišiai esą taikosi į „virtualiojo turto ir virtualiojo turto paslaugų teikėjus“ bei gynybos sektoriaus bendroves.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.