Sirijoje per izraeliečių antskrydį žuvo devyni vyriausybei lojalūs kovotojai

Sirijoje anksti pirmadienį žuvo mažiausiai devyni vyriausybei ištikimi kovotojai, izraeliečių pajėgoms paleidus raketų į taikinius šalia sostinės Damasko, pranešė viena padėtį šalyje stebinti organizacija.

Sirijoje anksti pirmadienį žuvo mažiausiai devyni vyriausybei ištikimi kovotojai, izraeliečių pajėgoms paleidus raketų į taikinius šalia sostinės Damasko, pranešė viena padėtį šalyje stebinti organizacija. <br> AFP/Scanpix nuotr.
Sirijoje anksti pirmadienį žuvo mažiausiai devyni vyriausybei ištikimi kovotojai, izraeliečių pajėgoms paleidus raketų į taikinius šalia sostinės Damasko, pranešė viena padėtį šalyje stebinti organizacija. <br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 15, 2021, 11:22 AM, atnaujinta Feb 15, 2021, 12:49 PM

„Devyni Irano remiami kovotojai buvo nužudyti“ miesto apylinkėse per Izraelio surengtus antskrydžius prieš ginklų sandėlius, kur, be kita ko, buvo laikomos raketos, nurodė Jungtinėje Karalystėje įsikūrusi nevyriausybinė organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR).

SOHR duomenimis, visi žuvę kovotojai priklausė ne arabų „provyriausybinėms“ pajėgoms, tačiau nenustatyta, ar tai buvo afganai, pakistaniečiai ar iraniečiai.

„Sirijos oro erdvės gynybos sistemos numušė reikšmingą dalį raketų, tačiau daugelis jų pataikė į taikinius ir padarė materialinės žalos“, – pridūrė šaltinių tinklą Sirijoje turinti NVO.

Ataka prasidėjo kiek po vidurnakčio ir truko beveik pusvalandį, pažymėjo organizacija.

Sirijos valstybinė žiniasklaida taip pat pranešė apie antskrydžius, bet pabrėžė, jog oro gynybos sistemos perėmė „daugumą“ raketų.

Naujienų agentūros AFP kalbinta Izraelio kariuomenės atstovė pareiškė: „Negalime komentuoti šių pranešimų.“

Nuo Sirijos pilietinio karo pradžios 2011 metais Izraelis reguliariai rengia antskrydžius šioje kaimyninėje valstybėje, dažniausiai suduodamas smūgius Damasko, Irano ir Libano šiitų judėjimo „Hizbollah“ pajėgų taikiniams.

Teheranas ir „Hizbollah“ palaiko sirų prezidento Basharo al Assado režimą beveik prieš dešimtmetį prasidėjusiame kare.

Izraelis retai prisiima atsakomybę už konkrečias operacijas Sirijoje, tačiau žydų valstybė nedetalizuodama patvirtino pernai smogusi maždaug 50 taikinių karo draskomoje šalyje.

Izraeliečiai ne kartą žadėjo neleisti įsitvirtinti Sirijoje savo nesutaikomo priešo Irano pajėgoms.

Sekmadienį žydų pajėgos pradėjo keturių dienų trukmės pratybas palei šiaurinę sieną su Libanu – šalimi, su kuria ji formaliai tebekariauja.

Tie „netikėti mokymai“ yra „skirti pagerinti Karinių oro pajėgų kovinę parengtį“ pasienio regione, rašoma kariuomenės pranešime.

Jame priduriama, kad per pratybas, kurios baigsis trečiadienį, visoje šalyje bus stebimi izraeliečių „orlaivių, reaktyvinių lėktuvų ir sraigtasparnių manevrai, o šiaurės Izraelyje bus galima išgirsti keletą sprogimų“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.