Per didelę ataką Malyje žuvo 4 Jungtinių Tautų kariai

Malio šiaurėje įtariamiems džihadistams penktadienį surengus didelę ataką prieš Jungtinių Tautų taikdarių stovyklą Agelhoke, žuvo keturi taikdariai, pranešė JT misija.

Šaltinis Jungtinėse Tautose sakė, kad reidas buvo „labai didelis“, jame dalyvavo apie 100 motociklais ir automobiliais atvažiavusių užpuolikų.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Šaltinis Jungtinėse Tautose sakė, kad reidas buvo „labai didelis“, jame dalyvavo apie 100 motociklais ir automobiliais atvažiavusių užpuolikų.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 3, 2021, 10:36 AM

Taikdariai „drąsiai atrėmė kompleksinę... gerai ginkluotų teroristų ataką“, sakoma MINUSMA pareiškime.

Dar kažkiek JT taikdarių, pradiniais duomenimis, buvo sužeista.

Pareiškime nurodoma, kad užpuolikai patyrė didelių nuostolių ir paliko „kelis savo žuvusiuosius“.

Vienas šaltinis misijoje sakė, kad ataka įvykdyta maždaug 200 km nuo Alžyro sienos, prieš JT taikdarių kontingentą iš Čado.

Šaltinis Jungtinėse Tautose sakė, kad reidas buvo „labai didelis“, jame dalyvavo apie 100 motociklais ir automobiliais atvažiavusių užpuolikų.

„Mūšis truko tris valandas... Minosvaidžių sviediniai, susišaudymai,... sužlugdytas mirtininko bandymas susprogdinti automobilį“, – sakė šaltinis ir pridūrė, kad nukauta apie 20 užpuolikų.

Šaltinis Čado kariuomenėje sakė, kad buvo atakuotos „dvejos mūsų pajėgų pozicijos“, žuvo keturi ir buvo sužeista dar 16 žmonių.

JT pajėgos padėkojo „tarptautinėms pajėgoms už pagalbą iš oro“.

Šiemet jau žuvo 10 MINUSMA karių.

Penktadienį ryte Malyje buvo įvykdyta dar viena ataka – šalies centriniame regione per įtariamų džihadistų išpuolį žuvo du maliečių kariai, o dar apie 10 buvo sužeisti, pranešė šalies armija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.