Izraelis po raketinės atakos smogė taikiniams Gazos Ruože

Izraelio kariškiai anksti penktadienį pranešė sudavę aviacijos smūgių kariniams taikiniams Gazos Ruože, iš kur paleista raketa anksčiau nukrito Izraelio pietuose.

Šiemet Izraelis paminėjo savo oro erdvės gynybos sistemos „Iron Dome“ („Geležinis kupolas“), jau perėmusios šimtus iš Gazos Ruožo ir Sirijos paleistų raketų, dešimtąsias metines.<br>REUTERS/Scanpix nuotr.
Šiemet Izraelis paminėjo savo oro erdvės gynybos sistemos „Iron Dome“ („Geležinis kupolas“), jau perėmusios šimtus iš Gazos Ruožo ir Sirijos paleistų raketų, dešimtąsias metines.<br>REUTERS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 16, 2021, 12:13 PM, atnaujinta Apr 16, 2021, 12:14 PM

Naikintuvai ir atakos sraigtasparniai smogė „ginklų gamybos objektui, ginklų kontrabandos tuneliui ir kariniam postui“, kuriais naudojosi Gazos Ruožą valdantis islamistų judėjimas „Hamas“, sakoma kariuomenės pranešime.

„Netoleruosime jokios grėsmės Izraelio civiliams“, – sakoma jame.

Saugumo šaltinis minimoje palestiniečių teritorijoje naujienų agentūrai AFP sakė, kad per smūgius niekas nenukentėjo.

Izraelio pietuose esančio Sderoto miesto gyventojai vėlai ketvirtadienį turėjo ieškoti priedangos dėl raketos, paleistos iš Gazos Ruožo teritorijos.

Raketa nukrito atviroje vietoje ir nepadarė jokios žalos, sakė regiono tarybos atstovas.

„Hamas“ 2007 metais perėmus Gazos Ruožo kontrolę, Izraelis pradėjo šio anklavo sausumos ir jūrų blokadą. Nuo tų metų Izraelis ir „Hamas“ kariavo tris karus.

Pastaraisiais metais laikosi trapios paliaubos, nors smurto proveržių pasitaiko: palestiniečiai leidžia raketas į Izraelį, o šis atsako aviacijos smūgiais.

Šiemet Izraelis paminėjo savo oro erdvės gynybos sistemos „Iron Dome“ („Geležinis kupolas“), jau perėmusios šimtus iš Gazos Ruožo ir Sirijos paleistų raketų, dešimtąsias metines.

2 mln. Gazos Ruožo gyventojų Izraelio blokados sąlygomis gyvena itin skurdžiai, o per COVID-19 pandemiją padėtis dar labiau pablogėjo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.