Talibanas pradėjo Afganistano Badgiso provincijos sostinės puolimą

Talibanas trečiadienį pradėjo pirmą puolimą prieš Afganistano provincijų sostines nuo savo didelės operacijos prieš afganistaniečių pajėgas pradžios, Jungtinėms Valstijoms baigiant išvesti savo pajėgas iš šalies.

Vakarinės Badgiso provincijos sostinėje Kalaji No kilo įnirtingos kovos, talibai užėmė policijos būstinę ir šalies žvalgybos agentūros biurą.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Vakarinės Badgiso provincijos sostinėje Kalaji No kilo įnirtingos kovos, talibai užėmė policijos būstinę ir šalies žvalgybos agentūros biurą.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 7, 2021, 11:55 AM

Vakarinės Badgiso provincijos sostinėje Kalaji No kilo įnirtingos kovos, talibai užėmė policijos būstinę ir šalies žvalgybos agentūros biurą.

Sukilėliai intensyvią kampaniją vykdo JAV ir NATO pajėgoms pradėjus paskutinę savo karių išvedimo iš Afganistano fazę. Talibanas jau užėmė dešimtis kaimiškųjų rajonų ir pakurstė nuogąstavimus, kad Afganistano vyriausybė išgyvena krizę.

Tačiau Kalaji No puolimas žymi pirmą kartą, kai Talibanas bando užimti kokios nors provincijos sostinę.

„Priešas įžengė į miestą, krito visi rajonai. Kovos prasidėjo pačiame mieste“, – sakoma Badgiso gubernatoriaus Hessamuddino Shamso reporteriams atsiųstoje SMS žinutėje.

Badgiso provincijos tarybos pirmininkas Abdul Azizas Bekas sakė, kad kai kurie saugumo pareigūnai praėjusią naktį pasidavė Talibanui.

„Provincijos tarybos pareigūnai pabėgo į kariuomenės stovyklą mieste. Kovos tęsiasi mieste“, – pridūrė tarybos narė Zia Gul Habibi.

Pasak jos, talibai užėmė miesto policijos būstinę ir šalies žvalgybos agentūros – Nacionalinės saugumo direkcijos – vietos biurą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.