Turkmėnija telkia sunkiąją karinę techniką prie sienos su Afganistanu

Turkmėnija prie pasienyje su Afganistanu esančio Serhetabado miesto telkia sunkiąją karinę techniką – tankus, patrankas ir šarvuočius, šeštadienį remdamasis savais šaltiniais pranešė naujienų portalas „Turkmen.news“.

Portalo redakcija turi nuotraukų, tačiau atsisakė jas publikuoti, baimindamasi dėl jas padariusių asmenų saugumo. (Asociatyvi nuotr.)<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Portalo redakcija turi nuotraukų, tačiau atsisakė jas publikuoti, baimindamasi dėl jas padariusių asmenų saugumo. (Asociatyvi nuotr.)<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 11, 2021, 1:27 PM

Tokių veiksmų Turkmėnija imasi prie jos sienų artėjant Talibano kovotojams. Portalo redakcija turi nuotraukų, tačiau atsisakė jas publikuoti, baimindamasi dėl jas padariusių asmenų saugumo.

Portalo, kuris remiasi nepriklausomais šaltiniais, duomenimis, per praėjusią parą nurodytame rajone buvo girdimi šūviai ir keli dideli sprogimai, driokstelėję Afganistano teritorijoje.

Apie susirėmimų garsus praneša ir viešos gyventojai, nurodo portalas. Praėjusį ketvirtadienį jie pranešė matę, kaip link sienos važiuoja kariniai motociklai ir aštuoni ekipuotų karių sunkvežimiai.

Šaltiniai portalui taip pat nurodė, kad Turkmėnijos karininkai evakuoja šeimas toliau nuo Afganistano sienos.

Prieš kelias dienas Turkmėnija uždarė vieną iš savo pasienio punktų, nes talibai perėmė aplinkinių rajonų kontrolę. Dėl to nutrūko produktų iš Turkmėnijos eksportas, o tai sukėlė problemų vietos gyventojams.

Šeštadienį skelbta, kad Talibano kovotojai perėmė dviejų miestų Afganistano vakarinėje Herato provincijoje kontrolę. Vienas jų yra Islam-Kala, laikomas vienais pagrindinių prekybos su Iranu vartų, o antrasis yra Torgundis, laikomas vienais pagrindinių prekybos su Turkmėnija vartų. Šią informacija penktadienį patvirtino vietos valdžia, skelbia Afganistano televizijos kanalas „Tolo News“.

Dviejų minėtų miestų perėmimą patvirtino ir Talibanas, kuris, Jungtinėms Valstijoms ir jų sąjungininkams išvedant iš šalies savo pajėgas, pastaraisiais mėnesiais perima vis didesnės Afganistano teritorijos kontrolę.

Agentūra „Mehr“ skelbia, kad per savaitę talibai perėmė dalį pasienyje su Iranu, Tadžikistanu, Turkmėnija, Kinija ir Pakistanu esančių teritorijų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.