JAV pajėgų Afganistane vadas oficialiai perleido vadovavimą

JAV pajėgų Afganistane vadas generolas Austinas Scottas Milleris pirmadienį per oficialią ceremoniją sostinėje perleido vadovavimą, ir tai yra dar vienas simbolinis gestas užbaigiant ilgiausią Amerikos karą.

A. S. Milleris, kuris JAV pajėgoms Afganistane vadovavo nuo 2018-ųjų, vėliau pirmadienį turi išvykti iš šalies.<br>AP/Scanpix nuotr.
A. S. Milleris, kuris JAV pajėgoms Afganistane vadovavo nuo 2018-ųjų, vėliau pirmadienį turi išvykti iš šalies.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 12, 2021, 4:52 PM

Talibanui visame Afganistane sparčiai užimant dideles teritorijas, daugiausia kaimiškuosius rajonus šalies šiaurėje, generolas A. S. Milleris vadovavimą perdavė generolui Kennethui McKenzie, vadovaujančiam JAV kariuomenės Centriniam štabui, iš ceremonijos pranešė naujienų agentūros AFP korespondentas.

K. McKenzie prisiima įgaliojimus vykdyti galimus aviacijos smūgius ginant Afganistano vyriausybines pajėgas, bent jau iki rugpjūčio 31-osios, kai turi baigtis amerikiečių pajėgų išvedimas.

Keturių žvaigždučių generolas K. McKenzie veiks iš Centrinio štabo būstinės Tampoje, Floridoje.

A. S. Milleris, kuris JAV pajėgoms Afganistane vadovavo nuo 2018-ųjų, vėliau pirmadienį turi išvykti iš šalies.

Nuo gegužės dauguma iš tuo metu Afganistane buvusių 2 500 amerikiečių karių jau išvyko, o JAV taip pat perdavė Afganistano pajėgoms Bagramo oro bazę, iš kurios pastaruosius du dešimtmečius koalicijos pajėgos vykdė operacijas prieš Talibaną ir džihadistų grupuotes.

Manoma, kad apie 650 JAV tarnybos narių bus dislokuoti Kabule saugoti Vašingtono diplomatinį kompleksą, kur pirmadienį vyko ceremonija.

Į renginį smarkiai įtvirtintoje „žaliojoje zonoje“, be kita ko, atvyko Afganistano aukšto rango pareigūnų ir kariškių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.