Malyje du „Islamo valstybės“ vadeivos žuvo per Prancūzijos pajėgų smūgius

Prancūzija penktadienį pranešė, kad jos pajėgos Malyje nukovė du džihadistų grupuotės „Didžiosios Sacharos islamo valstybė“ (ISGS) svarbius vadeivas per ataką, koordinuotą su Jungtinėmis Valstijomis.

 Malyje du „Islamo valstybės“ vadeivos žuvo per Prancūzijos pajėgų smūgius.<br> NICOLAS NICOLAS MESSYASZ/SIPA nuotr.
 Malyje du „Islamo valstybės“ vadeivos žuvo per Prancūzijos pajėgų smūgius.<br> NICOLAS NICOLAS MESSYASZ/SIPA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 23, 2021, 8:46 PM

Prancūzijos gynybos ministrė Florence Parly nurodė, kad naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį buvo smogta vienai stovyklai Malio rytinėje Menakos srityje.

Per šį reidą žuvo ISGS „logistikos ir finansų koordinatorius“ Issa al Sahraoui ir „už nuosprendžių skelbimą atsakingas“ grupuotės narys Abu Abderahmanas al Sahraoui, pridūrė ministrė.

Pasak F. Parly, 2019 metų gruodį I. al Sahraoui dalyvavo viename išpuolyje Nigerio vakarinėje dalyje, per kurį žuvo 71 tos šalies karys.

Smūgis stovyklai, kurioje buvo įsikūrę abu vadeivos, buvo organizuotas „per labai trumpą laiką“, remiantis žvalgybos informacija, pridūrė F. Parly.

Prancūzijos gynybos ministerija nurodė, kad šis smūgis pademonstravo šalies „ryžtą tęsti kovą su ginkluotomis teroristų grupuotėmis“, nors Paryžius po aštuonerius metus vykdytų operacijų Sachelio regione planuoja sumažinti savo karinį vaidmenį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: Irano ataka – kaip atsakys Izraelis?