Iš pietinės Libano dalies Izraelio link paleista raketų

Iš pietinės Libano dalies Izraelio link penktadienį buvo paleista raketų, pranešė libaniečių Nacionalinė naujienų agentūra.

 Iš pietinės Libano dalies Izraelio link paleista raketų.  <br> ZUMA Press/Scanpix nuotr.
 Iš pietinės Libano dalies Izraelio link paleista raketų.  <br> ZUMA Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 6, 2021, 12:07 PM

Atsakomybę už šių raketų paleidimą prisiėmė įtakingas Libano judėjimas „Hizbollah“, pareiškęs, kad paleido „dešimtis“ raketų į atviras vietoves ginčijamame Šebos Ūkių regione.

„Reaguodamas į Izraelio oro antskrydžius... Islamo pasipriešinimas apšaudė atvirą teritoriją Šebos Ūkiuose netoli Izraelio okupacinių pajėgų pozicijų, – sakoma judėjimo pranešime.

Naujienų agentūros AFP korespondentas iš Pietų Libano sakė girdėjęs kelis sprogimus ir matė kylant dūmus nuo ginčijamos Šebos Ūkių vietovės.

Išvakarėse Izraelio karinės oro pajėgos pranešė surengusios antskrydžių kaimyniniame Libane, atsakydamos antrą dieną fiksuotus raketų paleidimus iš šios šalies.

Izraeliečių aviacijos smūgiai Libane buvo pirmieji per septynerius metus. Beirutas šiuos antskrydžius pasmerkė kaip „eskalavimą“, galbūt žymintį Izraelio taktikos pokytį. Šiame regione veikianti Jungtinių Tautų palaikymo misija savo ruožtu paragino išlaikyti savitvardą.

Izraelio aviacija neretai atakuoja palestiniečių karinius taikinius Gazos Ruože ir įtariamus Libano šiitų sukarinto judėjimo „Hezbollah“ arba iraniečių pajėgų taikinius Sirijoje, tačiau taikiniams Libane vėliausiai buvo smogta 2014 metais, patvirtino Karinės oro pajėgos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.